Domestos învaţă copiii să lupte de mici împotriva microbilor

Domestos, marcă internaţională a companiei Unilever ,împreună cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului au iniţiat proiectul educaţional „Igiena acasă şi la şcoală”. Prima parte a proiectului se implementează în anul şcolar 2009 – 2010, în aproximativ 100 de şcoli şi 50 de grădiniţe din oraşele Bucureşti, Iaşi şi din judeţul Cluj. În Iaşi, proiectul se derulează în 10 şcoli şi 10 grădiniţe.Scopul proiectului „Igiena acasă şi la şcoală” este să contribuie la creşterea gradului de informare şi conştientizare a copiilor cu privire la importanţa igienei şi a sănătăţii, precum şi la formarea abilităţilor de menţinere a igienei proprii şi a celorlalţi.

Programul este dedicat preşcolarilor şi scolarilor cu vârsta cuprinsă între 4 şi 10 ani. Pentru fiecare categorie şcolară, programul conţine acţiuni dedicate nivelului de înţelegere şi de informare specific vârstei. „Sute de copii de la ciclul primar din 10 şcoli ale Iaşului s-au bucurat să participe la concursul iniţiat de Domestos, „Igiena acasă şi la şcoală”, învăţând într-un mod eficient să aibă grijă de igiena personală, să dezvolte relaţii de grup acţionând pentru acelaşi scop – curăţenia în clasă şi acasă. Campania de promovare a igienei personale, adresată elevilor din şcoală şi părinţilor, este atractivă şi stimulativă pentru micuţii claselor I-IV, care, imediat ce au primit kit-urile de campanie, au început să se întreacă în originalitate pentru crearea mesajelor pe care le vor transmite colegilor, prietenilor şi părinţilor, sub forma afişelor, fluturaşilor, steguleţelor. Învăţătorii coordonatori ai proiectului au fost foarte receptivi la implementare lui la Iaşi, considerând că levine în sprijinul actului educativ, formându-le elevilor un comportament pro-igienic responsabil”, a declarat Alla Apopei, inspector pentru educaţie formală şi non-formală, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi.

Campaniile desfăşurate de copii au rolul de a a sublinia necesitatea menţinerii igienei atât acasă, cât şi la şcoală, precum şi beneficiile acesteia pentru sănătate şi dezvoltare armonioasă.
Mai mult decât atât, pentru copiii din clasele primare, pentru profesori şi părinţi, a fost creată platforma online http://www.zeromicrobi.ro, care include informaţii despre concursul în şcoli, precum şi un joc educativ, Germ Killer, menit să faciliteze înţelegerea nevoii pentru un mediu curat, igienizat, ferit în totalitate, de microbi. Website-ul http://www.zeromicrobi.ro conţine şi o secţiune intitulată „Igienă cu Domestos”, dedicată părinţilor, ca promotori ai regulilor şi practicilor de igienă de acasă, în care aceştia pot găsi sfaturi practice pentru o curăţenie şi o igienă perfectă.

”Educaţia reprezintă un instrument eficient pentru formarea abilităţilor de viaţă în rândul tinerei generaţii, iar Domestos, produsul lider în igienă şi dezinfecţie, îşi asumă un rol important în dezvoltarea sănătăţii copiilor. Încercăm să-i educăm într-un mod vesel, distractiv, să le atragem atenţia şi să-i implicăm în activităţi diverse, care să le stârnească creativitatea, dorinţa de lucru în echipă, rolul de promotor al mesajelor de igienă pe care îl pot avea şi ei la rândul lor în grupul de prieteni sau acasă. Atât reacţiile lor, cât şi ale cadrelor didactice ne încurajează să sperăm că în anul şcolar 2010 – 2011 vom continua acest proiect şi îl vom implementa la nivel naţional”,a afirmat Diana Stan – SBM HHC, Unilever South Central Europe

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: