Campionatul European de Fotbal al Personalului de Penitenciare “EURO 2012” se va desfăşura la Iaşi

Datorită prestaţiei deosebite a echipei de fotbal a Penitenciarului Iaşi, A.S.”Luceafărul”, la Campionatul European de Fotbal a lucrătorilor din sistemul penitenciar „EURO 2010”, care a avut loc în luna mai în Croaţia, ediţia aVIII-a a competiţiei se va desfăşura la Iaşi.

Anul acesta echipa de fotbal a Penitenciarului Iaşi, reprezentanta României la acest campionat, a luptat pentru titlul de campioană cu Austria, Croaţia, Slovacia, Polonia, Cehia, Serbia, Bosnia-Herţegovina, Irlanda, Franţa (două echipe) şi Slovenia.
În urma tragerii la sorţi au rezultat următoarele grupe:
Grupa A: Croaţia, România, Franţa 1, Austria, Slovacia şi Polonia;
Grupa B: Cehia, Serbia, Bosnia-Herţegovina, Irlanda, Franţa 2 şi Slovenia.
În urma meciurilor disputate în cadrul grupei, echipa de fotbal reprezentativă a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din România a obţinut următoarele rezultate:
 27.05.2010: – 10, 50 – România-Slovacia 3-1;
 27.05.2010: – 12, 40 – România-Croaţia – 0-0;
 27.05.2010: – 16, 05 – România-Polonia -1-0;
 27.05.2010: – 18, 35 – România-Franţa – 3-0;
 28.05.2010: – 10, 50 – România-Austria – 1-0
Grupa a fost câştigată de echipa reprezentativă a sistemului penitenciar din România.În sferturile de finală, reprezentativa României a câştigat meciul disputat cu echipa reprezentativă a Bosniei-Herţegovina cu scorul de 2-0.În semifinală reprezentativa României a câştigat meciul disputat cu echipa reprezentativă a Poloniei cu scorul de 3-1 (0-0).
Finala a fost disputată de reprezentativele României şi Republicii Cehe, meciul fiind câştigat de echipa Republicii Cehia cu scorul de 3-1 (0-0), după executarea loviturilor de departajare de la 11 metri.
„La cea de-a VII-a ediţie a Campionatul European de Fotbal al lucrătorilor din sistemul penitenciar, echipa de fotbal a Penitenciarului Iaşi a reuşit să-şi facă un renume în rândul reprezentantelor celorlalte ţări europene participante. Profitând de această oportunitate, personalul care a făcut parte din delegaţie a stabilit contacte cu angajaţii din sistemele penitenciare ale ţărilor participante, la competiţie fiind discutate probleme specifice profesiei de lucrător în cadrul penitenciarelor, din perspectiva unor exemple de bună practică şi s-au stabilit relaţii în vederea realizării unor parteneriate”, a declarat comisar şef Mariu Vulpe, directorul Penitenciarului Iaşi.
În spiritul dezvoltării unei mai bune coeziuni între sistemele penitenciare europene, precum şi a promovării imaginii municipiului Iaşi şi implicit a României, Administraţia Naţională a Penitenciarelor din România, cu implicarea directă a Penitenciarului Iaşi, are onoarea de a organiza cea de-a VII-a ediţie a Campionatului European de Fotbal al Personalului de Penitenciare “EURO 2012” la Iaşi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: