Cetatenii moldoveni retinuti in trecere ilegala a frontierei de către poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Ţuţora, urmau sa fie preluati de calauze si transportati spre frontiera de vest

Poliţiştii de frontieră ieşeni au depistat persoanele care urmau sa-i ajute pe cetatenii moldoveni care au trecut ilegal frontiera în data de 21 iunie , sa ajunga spre frontiera de vest.
Ca urmare a continuarii cercetarilor desfasurate fata de Victor P. si de Mircea B., care au trecut ilegal frontiera in dimineata zilei de 21 iunie, politistii de forntieră ieşeni, au obtinut informatii ca acestia erau asteptati pentru a fi transportati, spre partea de vest a tarii, cu un autoturism marca Volkswagen Passat, de culoare verde, inmatriculat in judetul Alba. Ca urmare a masurilor specifice autoturismul in cauza, in care erau doua persoane, a fost depistat in comuna Tomesti, judetul Iasi.Procedandu-se la legitimare, acestia au fost identificati in persoana numitilor Mugur H.B. de 53 ani, proprietar si sofer al autoturismului si Marin H.R. de 38 ani, ambii cu domiciliul in judetul Alba.

„Cele doua persoane si autoturismul au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Tutora, unde s-a stabilit ca Marin H.R., in baza unei intelegeri, urma sa-i transporte pe cei doi cetateni moldoveni in zona frontierei de vest a tarii.Politistii de frontiera au intocmit celor doi cetateni moldoveni lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de intrare in tara prin trecere ilegala a frontierei contrabanda si contrabanda calificata, iar cetateanului roman Marin H.R. lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti.Cei doi cetateni moldoveni vor fi predati autoritatilor de granita a statului vecin „, a declarat inspector de poliţie Denis Mihaela Lazăr, purtător de cuvânt al IJPF Iaşi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: