Persoanele private de libertate din cadrul Penitenciarului Iaşi pregătite să lupte împotriva drogurilor

În vederea marcării zilei de 26 iunie , „Ziua internaţională de luptă împotriva consumului şi traficului ilicit de droguri”, Penitenciarul Iaşi organizează pe 28 iunie, o sesiune de educare – informare ce se adresează persoanelor private de libertate arestate preventiv şi care se află în custodia unităţii.
Scopul acestei campanii este de a conştientiza populaţia carcerală şi opinia publică asupra pericolului pe care îl reprezintă consumul de droguri pentru societate. Acolo unde drogurile preiau controlul, nici individul, nici familia, nici comunitatea nu mai sunt în siguranţă. Drogurile pot controla corpul şi mintea consumatorilor, cultivarea şi producţia pot controla agricultorii, traficul poate controla comunitatea.

”Consumul de droguri este o problemă ce poate fi prevenită, tratată şi controlată. În timp ce eforturile trebuie mărite, pentru a se reduce oferta – prin ajutarea crescătorilor de culturi ilicite să găsească alternative legale şi prin asigurarea că organele de lege îşi continuă buna activitate în confiscarea drogurilor – cea mai mare provocare a controlului global de droguri este reducerea cererii.Combaterea consumului de droguri este un efort colectiv, care necesită îndrumare politică şi suficiente resurse – mai ales pentru mai multe şi mai bune facilităţi de tratament. Cere implicarea părinţilor şi a educatorilor, precum şi cea a lucrătorilor din domeniul social şi al sănătăţii. Cere aportul mediei şi al oficialilor justiţiari “ a spus Ban Ki-moon – Secretar General al UN

Manifestarea are ca principale obiective înţelegerea participanţilor la activitate a dimensiunilor în plan fizic şi social ale fenomenului de dependenţă, identificarea consecinţelor consumului de droguri asupra relaţiilor interumane, precum şi asimilarea de cunoştinţe referitoare la gravitatea fenomenului şi a riscului comportamental dependent de consum de substanţe psihoactive şi avantajele prevenirii acestora.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: