Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv şi irevocabil: Doru Tompea exercită legal funcţia de rector al UPA din Iaşi

Iată că ,după un an de aşteptări, veştile bune sosesc la Universitatea “Petre Andrei” din Iaşi: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv şi irevocabil asupra legalităţii celor două ordine de confirmare în funcţia de rector al acestei instituţii de învăţământ superior a prof.univ.dr. Doru Tompea. Este vorba despre Ordinul 4294/10 iunie 2009 emis de ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu, respectiv Ordinul 5837/ 6 noiembrie 2009 emis de Emil Boc, ministrul Educaţiei în acea perioadă.

La data de 8 iunie 2010, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat decizia civilă irevocabilă nr. 3003/2010 prin care au fost admise recursurile formulate de către prof. univ. dr. Doru Tompea, Ministerul Educaţiei şi Universitatea „Petre Andrei” din Iaşi, fiind desfiinţată şi încheierea de suspendare a Ordinului 4294/10.06.2009 privind confirmarea prof. univ. dr. Doru Tompea în funcţia de rector al Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi, ordin emis de ministrul Ecaterina Andronescu. Reamintim faptul că Ordinul 4294/10.06.2009 a stabilit paşii prin care UPA din Iaşi a recuperat cele două facultăţi (Drept şi Economie) ce au funcţionat ilegal în cadrul ONG-ului UPA, intrând astfel în legalitate.De asemenea, săptămâna trecută, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis decizia civilă nr. 3344 din 23.06.2010,prin care a respins irevocabil cererea de suspendare a Ordinului 5837/06.11.2009 privind confirmarea prof. univ. dr. Doru Tompea în funcţia de rector al Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi de către ministrul Educaţiei de la acel moment,Emil Boc. Cererea de suspendare a efectelor ordinului menţionat a fost formulată de către Niculescu Niculae şi al său grup contestatar, cel care de-a lungul timpului s-a autointitulat rector al celei mai mari universităţi private din Moldova, UPA din Iaşi.”Recursul a fost soluţionat de către instanţa supremă la data de 23.06.2010, aceasta apreciind că ordinul contestat este emis cu respectarea dispoziţiilor legale în vigoare. Ca urmare a pronunţării acestei decizii irevocabile, prof. univ. dr. Doru Tompea exercită în mod legal funcţia de rector al Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi”, a declarat într-o conferinţă de presă lect.dr. Sorin Bocancea, preşedintele UPA din Iaşi.
Veştile bune nu l-au găsit însă pe prof.univ.dr. Doru Tompea în instituţie, el fiind plecat la Barcelona unde participă la Conferinţa Internaţională a Rectorilor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: