O elevă de la Colegiul Naţional Iaşi a câştigat medalia de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori

Lotul olimpic de juniori al României a obţinut şase medalii (trei de aur şi trei de argint) la a XIV-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfăşurată la Băile Olăneşti, în perioada 17 – 23 iunie 2010.

Omer Cerrahoglu (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare), Cosmin Ştefan Gramatovici (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) şi Tran Bach Hai (clasa a VIII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) au cucerit medaliile de aur. Omer Cerrahoglu a obţinut medalia de aur şi la precedenta ediţie a competiţiei (2009, Bosnia-Herţegovina). Medaliile de argint au revenit următorilor elevi: Florina Toma (clasa a IX-a/Colegiul Naţional din Iaşi), Silvia Pripoae şi Horia Petru Nicolăescu, ambii elevi în clasa a VIII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.
Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (OBMJ) este un concurs anual destinat elevilor din statele situate în zona balcanică. În acest an, au intrat în lupta pentru medalii 60 de concurenţi din 10 ţări (Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Muntenegru, Republica Moldova, România, Serbia şi Turcia). Alte 5 state (Azerbadjan, Kazahstan, Indonezia, Tadjikistan şi Turkmenistan) au avut statut de invitat. Acelaşi statut l-a avut şi lotul înscris de judeţul Vâlcea.
În calitate de ţară gazdă, România a avut dreptul să participe, în afara concursului, cu încă o echipă (România B), formată din Cristian Chiriac (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi), Simona Diaconu (clasa a VII-a/Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Tecuci), Andreea Măgălie (clasa a VIII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Vlad Frăsineanu (clasa a VII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Emil Cătălin Fetoiu (clasa a VII-a/Şcoala cu clasele I-VIII „I.G. Duca din Petroşani) şi Ştefan Spătaru (clasa a VII-a/Şcoala cu clasele I-VIII „Mihai Viteazul” din Alexandria).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: