4.495 locuri disponibile la Universitatea Tehnică „Gh.Asachi” pentru sesiunea din iulie

4.495 locuri disponibile la Universitatea Tehnică „Gh.Asachi” pentru sesiunea din iulie studii universitare de licenţă, dintre care 2.945 locuri la buget şi 1.550 locuri cu taxă. Cei care doresc să urmeze studii post-universitare au la dispoziţie 1.694 de locuri.

Cele 11 facultăţi din cadrul Universităţii Tehnice „Gh.Aschi” Iaşi au disponibile pentru anul universitar 2010/2011, 2.945 locuri, repartizate astfel: Automatică şi Calculatoare-251, Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului-232, Construcţii şi Instalaţii-498, Construcţii de Maşini şi Management Industrial-243, Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei-219, Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată(noua denumire a Facultăţii de Electrotehnică)-378, Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului-241, Mecanică-278, Ştiinţa şi Ingineria Materialelor-182, Textile – Pielărie şi Management Industrial-328 , Arhitectură “G.M.Cantacuzino”-65.De asemenea, sunt 12 locuri disponibile pentru cetăţenii din Republica Moldova, care au absolvit studiile liceale în România pentru care se organizează admitere pe întreaga universitate, respectiv 5 locuri pentru cetăţenii români de etnie rromă. „Apreciem că anul acesta, în condiţiile exigenţei sporite înregistrate la bacalaureat, vom avea candidaţi mai puţini, dar mai bine pregătiţi. Faţă de anii trecuţi suntem convinşi că numărul absolvenţilor de liceu care vor opta pentru Universitatea Tehnică va fi totuşi în creştere, datorită cererii sporite de tineri ingineri motivaţi şi bine pregătiţi profesional. În condiţii de criză, una din cele mai sigure investiţii o reprezintă calificarea profesională racordată la comenzile venite din partea economiei reale, şi aceasta este chintesenţa ofertei educaţionale a Universităţii Tehnice”, a declarat prof.univ.ing.Alexandru Sălceanu, purtător de cuvânt al UTI Iaşi.
Pentru studiile universitare de master sunt disponibile 1694 de locuri repratizate astfel: Automatică şi Calculatoare-165, Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului-112, Construcţii şi Instalaţii-391, Construcţii de Maşini şi Management Industrial-133, Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei-133, Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată (noua denumire a Facultăţii de Electrotehnică)-194, Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului-164, Mecanică-128, Ştiinţa şi Ingineria Materialelor-104, Textile – Pielărie şi Management Industrial-147, Arhitectură “G.M.Cantacuzino” -23.” Conducerea universităţii apreciază că aceste cifre sunt realiste şi în concordanţă atât cu necesarul solicitat de economia ţării în acest moment, cât şi cu numărul estimat al tinerilor care vor absolvi examenul de bacalaureat în 2010”, a afirmat prof.univ.Alexandru Sălceanu, purtător de cuvânt al acestei instituţii de învăţământ superior.

Admiterea se face pe bază de dosare, şi se va desfăşura după cum urmează: 12-19 iulie, înscrierea candidaţilor, urmând ca pe 20 iulie să fie afişate reultatele. În septembrie se va mai organiza o sesiune pentru locurile rămas neocupate.Aceasta se va desfăşura în perioada 1-13 septembrie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: