Mâine, 17 iulie, ultima de zi de înscrieri la “Cuza”

Cei care doresc să-şi continue studiile mai au la dispoziţie doar o zi, adică mâine, când pot să se mai înscrie la una din cele 15 facultăţi din cadrul Universităţii “Al.I.Cuza” Iaşi, pentru a urma studii de licenţă sau master.

Pentru sesiunea din iulie 2010, la cele 15 facultăţi din cadrul Universităţii „Al.I.Cuza” Iaşi sunt disponibile 3.325 de locuri la buget, 5.490 locuri cu taxă şi 15 locuri pentru cetăţenii din Republica Moldova. De la începutul săptămânii şi până în prezent a fost forfotă mare pe Bulevardul Carol unde sute de tineri cu dosarele “ la purtător” umblau să se înscrie la această instituţie de învăţământ superior de mare prestigiu. Situaţia înscrierilor la licenţă la finalul zilei de ieri arăta astfel: la studiile de licenţă, pe cele 3.325 de locuri disponibile la buget s-au înscris 7.674 de candidaţi. Pe primul loc în topul preferinţelor tinerilor se clasează Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor , unde s-au înscris 1.658 de candidaţi, urmată de Facultatea de Drept -1.069, Facultatea de Filosofie-938, Litere-799, Psihologie-752,Geografie-710.
La studiile post-universitare sunt disponibile 2.100 de locuri la buget, 1.800 locuri zi/taxă şi 650 de locuri FF/ID.La fel ca la studiile de licenţă, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor se află în topul preferinţelor absolvenţilor, unde la finalul zilei de ieri şi-au depus dosarele de înscriere 807 candidaţi. Pe locurile următoare se situează Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice-272 de candidaţi, Facultatea de Drept-237, Facultatea de Litere-213 candidaţi, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei-183.
Admiterea se realizează în baza unui concurs de dosare, iar taxa de înscriere poate ajunge la 250 lei, în timp ce taxele de studiu sunt cuprinse între 1.600 şi 3.000 lei/an.
Locurile rămase neocupate în sesiunea iulie 2010 vor fi scoase la concurs în luna septembrie 2010, când va avea loc o nouă sesiune de admitere în învăţământul superior.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: