3,67 candidaţi pe un loc la Facultatea de Arhitectură „G.M.Cantacuziono”

Înscrierile la Facultatea de Arhitectură „G.M.Cantacuzino” din cadrul Universităţii Tehnice „Gh.Asachi” Iaşi s-au încheiat. Pe cele 65 de locuri la buget s-au înscris 239 de candidaţi, adică 3,67 de candidaţi pe un loc.

Înscrierile la Universitatea Tehnică „Gh.Asachi” Iaşi continuă până pe 30 iulie la 9 facultăţi,respectiv Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului, Construcţii şi Instalaţii, Construcţii de Maşini şi Management Industrial, Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată, Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului, Mecanică, Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, Textile – Pielărie şi Management Industrial, unde sunt disponibile pentru sesiunea iulie 2010 2.629 de locuri, iar până în prezent s-au înscris 2.361 de candidaţi. Rezultatele finale vor fi afişate pe 31 iulie. La două facultăţi din cadrul acestei universităţi înscrierile s-au încheiat, iar rezultatele afişate arată faptul că s-a înregistrat o concurenţă de 2,29 candidaţi pe un loc.Cea mai mare concurenţă s-a înregistrat la Facultatea de Arhitectură « G.M.Cantacuzino », unde pe cele 65 de locuri la buget şi-au depus candidatura 239 de absolvenţi.Cealaltă facultate la care s-au afişat rezultatele este Facultataea de Automatică şi Calculatoare, unde s-a înregistrat o concurenţă de 1,94 candidaţi/loc, adică pe cele 251 de locuri finanţe de la buget s-au înscris 486 de candidaţi.
Concurenţă ridicată se întegistrează şi pe locurile disponibile pentru cetăţenii din Republica Moldova, care au absolvit un liceu din România, unde pe cele 12 locuri s-au înscris 30 de canidaţi.
În aceeaşi perioadă cu admiterea la studiile de licenţă ,se desfăşoară şi admiterea la studiile de masterat, unde au fost scoase la concurs 1.651 locuri fără taxă, respectiv 1025 de locuri cu taxă. Din cele 11 facultăţi, doar şase organizează admitere în două tranşe: iulie (22-28 iulie), septembrie (6-15 septembrie), şi anume: Facultatea de de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului, Construcţii de Maşini şi Management Industrial, Mecanică, Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată, Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, Textile – Pielărie şi Management Industrial.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: