Reţea specializată în contrabanda cu ţigări, anihilată la Iaşi

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (I.J.P.F.) Iaşi – Biroul Combaterea Infracţionalităţii Transfrontaliere, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, cu sprijinul S.I.I.P.I. Iaşi, Garda Financiară, I.P.J. Iaşi, I.J.J. Iaşi, au anihilat o reţea de contrabandă cu ţigări provenite din Republica Moldova, care acţiona la nivelul judeţului Iaşi.
În urma activităţilor informativ operative desfăşurate în perioada 9-17 iulie,
poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Iaşi, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Iaşi şi în cooperare cu S..I.P.I. Iaşi, Garda Financiară, I.P.J. Iaşi, I.J.J. Iaşi au stabilit că 12 persoane ,cu vârste cuprinse între 19 şi 52 de ani, au acţionat pentru introducerea, depozitarea, transportul şi comercializarea ţigărilor de contrabandă pe teritorul României.Persoanele în cauză au introdus în România o cantitate importantă de ţigări ,ce urma a fi transportată spre municipiul Bucureşti cu un microbuz.Este vorba de o cantitate de 44.000 de pachete de ţigări marca KISS cu timbru de acciză Republica Moldova, descoperită cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Târgu Frumos.”Ca urmare a continuării activităţilor desfăşurate, poliţiştii de frontieră au stabilit că membrii grupării au introdus o altă cantitate importantă de ţigări şi au transportat-o la un depozit închiriat în municipiul Iasi. Procedându-se la interceptarea transportului , a fost descoperită şi ridicată cantitatea de 29.500 pachete ţigări cu timbru de acciză Republica Moldova şi cantitatea de 19 litri alcool. În cadrul aceloraşi activităţi desfăşurate ,au fost descoperite asupra a doi membri ai grupării sumele de 18.360 euro şi 68.362 lei, iar în urma efectuării unor pecheziţii domiciliare au fost ridicate obiecte, înscrisuri şi valori şi indisponibilizate 3 autoturisme în valoare de 35.800 euro, în vederea continuării cercetărilor”, a explicat inspector de poliţie Denis Mihaela Lazăr, purtător de cuvânt al I.J.P.F. Iaşi.

Membrii grupării sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, contrabandă şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal şi comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării , fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete. Cercetările continuă în acest caz , pentru soluţionarea justă şi completă a cauzei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: