A scăzut numărul tâlhăriilor în judeţul Iaşi

Potrivit bilanţului Inspectoratului de Poliţie Judeţean (I.P.J.) Iaşi, numărul tâlhăriilor a scăzut în primele 6 luni ale anului 2010 comparativ cu perioada similară a anului trecut, înregistrându-se cu 10 mai puţine astfel de fapte.

Cele mai multe tâlhării au fost comise în mediul urban (56), iar zilele preferate de practicanţii acestei „meserii” sunt marţi, sâmbătă şi duminică. „Obiectele cele mai vizate au fost telefoanele mobile (23) şi poşetele/ gentile (16) deţinute de către victime, principalul mod de operare fiind deposedarea prin violenţă (38), înregistrându-se şi smulgeri (23), dar şi acte de violeţă ridicată (5)”, se precizează într-un comunicat de presă emis de IPJ Iaşi.Îngrijorător este faptul că aproape jumătate din faptele sesizate au rămas cu autor necunoscut.Din această cauză, poliţiştii fac un apel către cetăţeni,ca în cazul în care devin victime sau martori la comiterea unei astfel de infracţiuni, să sune imediat la numărul de urgenţă 112 şi să reţină cât mai multe detalii despre infractori.
Chiar dacă s-a înregistrat o scădere a infracţiunilor de tâlhărie, asta nu înseamnă că trebuie să rămânem pasivi, ci din contră, tot timpul trebuie luate măsuri de precauţie. Iată recomandările poliţiştilor ieşeni:
– evitaţi deplasările prin locuri izolate, cum ar fi ganguri, scurtături prin zone necirculate;
– evitaţi să vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare;
– dacă observaţi că sunteţi urmăriţi de diferite persoane, deplasaţi-vă prin zone intens circulate;
– evitaţi transportarea unor sume mari de bani dacă nu luaţi măsuri suplimentare de siguranţă, cum ar fi să mergeţi însoţit sau să vă deplasaţi cu autoturismul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: