Doar 18% grad de ocupare a locurilor bugetate la Facultatea de Textile-Pielărie Iaşi

Deşi au trecut 10 zile de când s-a dat startul înscrierilor la Universitatea Tehnică „Gh.Asachi” Iaşi, există şi facultăţi unde gradul de ocupare a locurilor bugetate de stat se situează mult sub nivelul de 50 la sută.De exemplu, la Facultatea de Textile-Pielărie şi Management Industrial, pe cele 328 de locuri la buget şi-au depus dosarele 60 de absolvenţi.

Şi la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului din cadrul aceleiaşi instituţii de învăţământ superior ieşean se înregistrează un număr mic de candidaţi, 217 absolvenţi înscrişi pe cele 232 de locuri la buget. O altă facultate de la UTI, unde oferta nu corespunde cererii ,este şi Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, unde diferenţa dintre ofertă şi cerere până în prezent este de 77 de candidaţi. Situaţia poate să se schimbe însă în zilele următoare, pentru că înscrierile la aceaste facultăţi şi la încă cinci din cadrul acestei universităţi continuă până pe 30 iulie.
La sfârşitul zilei de astăzi o altă facultate finalizează sesiunea de înscrieri iulie 2010.Este vorba despre Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, unde până ieri s-au înscris 395 de candidaţi, pe cele 249 de locuri la buget, deci o concurenţă de 1,58 candidaţi/pe loc. Cea mai mare concurenţă înregistrată de UTI este la Facultatea de Arhitectură “G.M.Cantacuzino”, unde pe cele 65 de locuri bugetate concurează 239 de candidaţi, adică 3,67 candidaţi/loc.
Concurenţă mică se înregistrează şi pe locurile dedicate cetăţenilor de etnie rromă, unde pe cele 5 locuri disponibile şi-au depus dosarele doar trei candidaţi.La polul opus se află locurile disponibile pentru cetăţenii din Republica Moldova, absolvenţi de liceu în România, unde se înregistrează o concurenţă de 3,08 candidaţi/loc.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: