IJPF Iaşi şi-a îmbogăţit parcul auto cu încă 53 de autoturisme

Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Iaşi şi-a îmbogăţit parcul auto cu încă 53 de autoturisme achiziţionate pe bani europeni , via Schengen: 5 Audi A4, 28 Volkswagen Passat şi 20 de Volkswagen Transporter, urmând ca în toamnă să ajungă alte 42 de maşini. Autovehiculele , dotate la standarde de ultimă generaţie, sunt destinate securizării viitoarei frontiere externe Schengen, cu scopul creşterii eficienţei misiunilor executate şi a calităţii supravegherii frontierei terestre.
Cele 53 de autoturisme a căror valoare atinge 1.174.941,6 euro au fost achiziţionate din fonduri europene prin programul Schengen „Întărirea controlului la frontierele externe prin creşterea mobilităţii navale şi terestre”. Scopul acestuia constă în modernizarea subsistemului de mobilitate navală şi terestră a Poliţiei de Frontieră pentru asigurarea unui nivel uniform şi eficient al controlului şi supravegherii frontierelor externe de apă şi uscat. ”Primul lot cuprinde autoturisme pentru patrulare şi trasnportul lucătorilor de poliţie, urmând ca în toamnă să primim 42 de autoturisme , dintre care 26 de autoturisme de patrulare pentru teren accidentat IVECO MASSIF , 4 pentru transport câni de însoţire, 2 pentru trasnportul persoanelor reţinute şi 12 ATV-uri”, a declarat comisarul şef de poliţie Ştefan Alexa, inspectorul şef al IJPF Iaşi. Printre dotările speciale ale autoturismelor nou achiziţionate se numără dispozitive de avertizare acustice şi optice, sisteme de comunicaţii mobile, proiectoare portabile, baterie suplimentară etc
Potrivit reprezentaţilor IJPF Iaşi, odată cu achiziţionarea acestor autoturisme gradul de acoperire a necesarului de maşini la graniţele ţării a atins cota de 80 la sută.“Aceste autoturisme vin în completarea celor care sunt în dotare şi acoperă un procent de 80 la sută din necesarul de maşini.Cu cele care vor veni în toamnă sperăm să ne apropiem de procentul maxim”, a adăugat şeful IJPF Iaşi.

Reclame

One response to this post.

  1. Posted by un ofiter on Septembrie 3, 2010 at 8:24 am

    Masini avem de se pun prafu pe ele in parcare. Dar combustibil pe cand?Numai 30 l pe luna de masina- adika 2 servicii. Rusinica sa va fie,,,,,,,,colegii merg cate 20 km pe jos zilnic….tot graniceri suntem.Halal UNIUNE….

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: