S-au finalizat înscrierile la Universitatea Tehnică „Gh.Asachi”

Înscrierile la cele 11 facultăţi de la Universitatea Tehnică “Gh. Asachi “ Iaşi pentru admiterea din vară s-au finalizat ieri. Cea mai mare concurenţă este la Facultatea de Arhitectură “G.M. Cantacuzino”, unde sunt 3,67 candidaţi pe un loc bugetat.

Potrivit datelor furnizate de UTI Iaşi, cu excepţia Facultăţii de Textile –Pielărie şi Management Industrial unde pe cele 328 de locuri s-au înscris 125 de candidaţi, la celelate facultăţi locurile de la buget au fost ocupate.Pentru locurile disponibile cu taxă se va organiza o nouă sesiune de admitere în luna septembrie.

Arhitectura, la mare căutare
Anul acesta cea mai mare concurenţă s-a înregistrat la Facultatea de Arhitectură „G.M.Cantacuzino”, 3,67 candidaţi pe un loc. Pe locul următor în topul preferinţelor absolvenţilor de liceu se situează Facultatea de Automatică şi Calculatoare, 1,94 candidaţi pe un loc, urmată de Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, 1,76 candidaţi pe un loc.Şi pe locurile disponibile pentru cetăţeni din Republica Moldova, absolvenţi de licee din România a fost o concurenţă acerbă, 4,08 candidaţi pe un loc.

Doar 6 facultăţi au organizat admitere la master în iulie
Din cele 11 facultăţi din cadrul Universităţii Tehnice „Gh.Asachi” Iaşi doar 6 facultăţi au organizat concurs de admitere în iulie –master universitar şi postuniversitar, dintre care, doar la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului s-au ocupat locurile bugetate.“ În septembrie, cu excepţia Facultăţii de Arhitectură, toate facultăţile noastre vor organiza sesiune de admitere, atât la licenţă, cât şi la master. Numărul exact de locuri bugetate care vor fi scoase la concurs în sesiunea din septembrie va fi ştiut cu certitudine la sfârşitul lui august, atunci când candidaţii care au reuşit la mai multe facultăţi, vor opta doar pentru una dintre ele”, a declarat prof.univ.ing. Alexandru Sălceanu, purtător de cuvânt al UTI Iaşi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: