USH organizează o sesiune specială de licenţă pentru absolvenţii promoţiilor 2008 şi 2009

Absolvenţii formelor de învăţământ ID şi FR ai Universităţii „Spiru Haret” (USH) care au participat la examenul de licenţă în sesiunile programate în anii 2008-2009, inclusiv februarie 2010, vor susţine un nou examen de licenţă, în perioada 15-30 septembrie, a anunţat conducerea universităţii pe site-ul instituţiei.

Potrivit anunţului, licenţa se va susţine pe baza unei cereri formulate de fiecare absolvent în parte fără plata taxelor aferente. „Conform precizărilor Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), absolvenţii Universităţii Spiru Haret înmatriculaţi în anul I în perioada 2005-2008 (promoţiile 2008 şi 2009) la forme de învăţământ considerate neautorizate de minister vor susţine un nou examen de licenţă, în urma căruia Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului va recunoaşte diploma obţinută de absolvenţi. OG 10/2009, ca urmare a unei interpretări neunitare şi confuze de către oficiali ai Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, a condus la nedreptăţirea absolvenţilor Universităţii „Spiru Haret” atât în ceea ce priveşte participarea la unele concursuri, cât şi în legătură cu cariera profesională”, susţin reprezentanţii USH.

În opinia conducerii instituţiei de învăţământ superior, nici prevederile OG10/2009, nici ordinele ministrului 5202/2009 şi 4235/2010 nu fac referire la absolvenţi.

MECTS a solicitat Universităţii „Spiru Haret” să se încadreze în litera legii şi să organizeze atât procesul de înscriere la universitatea, cât şi pe cel de susţinere a examenului de licenţă după cum prevede legislaţia în vigoare.

Reclame

One response to this post.

  1. Posted by ioana on august 4, 2010 at 12:34 pm

    de ce in primarii sunt considerate diplomele eliberate de ush forma de invadamant in promotia 2005-2008,fara a sustine mastere,absolventii au fost promovati pe posturi cu studii s,iar in invatamant nu sunt recunoscute4 diplomele?De ce acesta discriminare.De ce nu se fac verificari si la Primarii in privinta angajatilor cu diplome ush id prom.2005-2008.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: