3.280 tigarete de contrabanda descoperite in numai cateva ore in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni

Politistii de frontiera impreuna cu inspectorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit 3.280 tigarete diferite marci, cu timbru de acciza Republica Moldova, ascunse si nedeclarate, in autoturismele a doi cetateni moldoveni.
„In data de 01 septembrie a.c., in jurul orelor10.00, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, la controlul pentru trecerea frontierei, pe sensul de intrare in tara, cetateanul moldovean Igor C., in varsta de 39 de ani, conducand un autovehicul marca Opel, inmatriculat in Republica Moldova.
In urma controlului efectuat echipa comuna formata din politisti de frontiera si inspectori vamali a descoperit sub capitonajul presurilor din fata, ale autoturismului, cantitatea de 1.920 tigarete de diferite marci, de provenienta Republica Moldova (900 marca “Monte Carlo” si 1020 marca “Winston”).
Cateva ore mai tarziu s-a prezentat la controlul pentru trecerea frontierei, pe sensul de intrare in tara, cetateanul moldovean Nichifor C., in varsta de 52 de ani, conducand un autovehicul marca Audi, inmatriculat in Republica Moldova. Echipa de control comuna formata din politisti de frontiera si inspectori vamali a descoperit sub sub bancheta din spate a autoturismului, intr-un locas special amenajat, cantitatea de 1.360 tigarete marca “Winston”, cu timbru de acciza Republica Moldova”, a declarat inspector principal de politie Denis Mihaela Lazar, purtator de cuvant al IJPF Iasi.
In ambele cazuri autoritatea vamala a dispus ridicarea tigarilor, iar in cazul lui Nichifor C. a dispus si retinerea autovehicului in vederea confiscarii, deoarece autoturismul avea modificari structurale in vederea ascunderii tigarilor de contrabanda. Ambele persoane au fost sanctionate contraventional cu amenda in valoare de 5.000 lei, fiecare, iar politistii de frontiera au luat masura anularii permisului de mic trafic de frontiera, pentru cei in cauza.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: