Tigari de contrabanda in valoare de 10.627 lei descoperite la Raducaneni

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Raducaneni au descoperit 99.800 tigarete, diferite marci cu timbru de acciza Republica Moldova, care au fost introduse ilegal in Romania.
In data de 30 august a.c, in jurul orelor 18.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Raducaneni au descoperit pe directia localitatii de frontiera Salageni, un autoturism marca Dacia Papuc, in care erau trei barbati si a carui prezenta in zona li s-a parut suspecta.
Politistii de frontiera au continuat supravegherea zonei si au observat ca doi din cei cei trei barbati au coborat din autoturism si s-au indreptat spre Canalul Bahna pe care l-au trecut inot.
Legitimandu-i pe cei trei barbati lucratorii au constatat ca acestia sunt cetatenii romani Alexandru A. de 19 ani si Andrei C. de 20 ani, si Dan I. cu dubla cetatenie romana si moldoveneasca, in varsta de 20 ani.
In urma activitatilor specifice desfasurate politistii de frontiera au descoperit in apropierea raului Prut 9 saci din material plastic in care era cantitatea de 99.800 tigarete (73.000 marca Plugarul si 26.800 marca Plai) cu timbru de acciza Republica Moldova.
Dan I. a declarat ca a introdus ilegal tigarile in Romania, prin trecerea peste raul Prut, folosind o franghie si fiind ajutat de doi cetateni moldoveni, cu care a tinut legatura telefonic.
„Persoanelor in cauza li s-a intocmit lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, in sarcina numitului Dan I., si complicitatea la contrabanda in sarcina numitilor Alexandru A. si Andrei C.
In cauza, s-a dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a lui Dan I, urmand ca in cursul zilei de astazi sa fie prezentat Judecatoriei Raducaneni cu propunerea de arestare preventiva.Cercetarile continua pentru solutionarea justa si completa a cauzei”, a declarat inspector principa Denis Mihaela Lazar, purtator de cuvant al IJPF Iasi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: