Zeci de mii de ţigarete oprite din drumul spre piaţa neagră de către poliţiştii de frontieră botoşăneni

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au confiscat, în ultimele trei zile, ţigări în valoare de peste 4200 lei, de provenienţă R. Moldova şi Ucraina. Cele peste 1000 pachete de ţigări urmau să ajungă spre comercializate pe piaţa neagră din judeţ.

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit, în ultimele trei zile, mai mulţi cetăţeni care transportau ţigări ascunse în bagajele personale, pe corp, sau disimulate în diverse componente ale autoturismelor, fără ca vreunul dintre cei controlaţi să deţină documente care să ateste provenienţa ţigaretelor. Astfel, în total, au fost ridicate în vederea confiscării 22.300 ţigarete în valoare de peste 4.200 lei. De asemenea, au fost aplicate şi amenzi contravenţionale în valoare totală de 6.000 lei.

Poliţiştii de frontieră de la SPF Darabani au oprit pentru legitimare şi control, în localitatea Darabani, pe Verginia P., în vârstă de 50 de ani, cetăţean român. În bagajele femeii, poliţiştii de frontieră au descoperit 6.000 ţigarete marca Monte Carlo şi Doina, cu timbru R. Moldova. Femeia a declarat că ţigările urmau a fi comercializate în localitatea de domiciliu. Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ţigările în valoare de 1260 lei, aplicând persoanei în cauză o amendă contravenţională în valoare de 1000 lei.

„Ieri dimineaţă, poliţiştii de frontieră botoşăneni, în cooperare cu lucrătorii vamali, au descoperit 6200 ţigarete, de provenienţă R. Moldova, disimulate în componentele unui autoturism. Rita S., de 46 de ani, cetăţean român, pasager într-un autovehicul înmatriculat în România, s-a prezentat pentru a intra în ţară la PTF Stânca. Echipa mixtă de control, formată din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră a considerat comportamentul femeii suspect, procedând la controlul amănunţit al autoturismului în care acesta călătorea. În urma controlului au fost găsite ascunse în aripile maşinii şi în tapiţerie cele 6200 ţigarete marca Winston, în valoare de 1350 lei. Persoana în cauză a declarat că ţigările urmau a fi comercializate în localitatea Botoşani. Femeia a rămas fără ţigări, fiind amendată de lucrătorii vamali cu 5000 lei”, a declarat inspector de poliţie Minodora Răcnea, purtător de cuvânt al IJPF Botoşani.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: