Smart blindat cu ţigări de contrabandă descoperit de politistii de frontiera botosaneni

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat un cetăţean cu dublă cetăţenie româno-moldoveană, care transporta cu autoturismul personal peste 10.600 ţigarete, timbrate R. Moldova. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 4700 lei, a fost reţinută în vederea confiscării, iar bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă şi evaziune fiscală.

În cursul zilei de ieri, acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră botoşăneni au oprit pentru control, în localitatea Ştefăneşti, un autoturism marca Smart, înmatriculat în Moldova, condus de Alexandru M., de 50 de ani, domiciliat în Bucureşti.
La controlul vehiculului, poliţiştii de frontieră au constatat că există spaţii special amenajate, respectiv în podul pedalier al autoturismului, în care sunt ascunse ţigări. Au fost găsite ascunse 10.600 de ţigarete, marca Winston şi Plugarul, de provenienţă R. Moldova. În timpul cercetărilor, bărbatul a declarat că intenţiona să comercializeze ţigările în piaţa Botoşani.
Ţigările, în valoare de 4.700 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de 9.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul SPF Româneşti.
“Pe numele lui Alexandru M. s-au întocmit acte premergatoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”, „deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, peste limita a 10.000 de ţigarete” şi „ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile”, dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, competent în soluţionarea cauzei”, a declarat inspector de poliţie Minodora Răcnea, purtător de cuvant al IJPF Botoşani.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: