Mesajul insp.gen.şcolar Liliana Romaniuc, la început de an şcolar

“Dragi elevi,
Doamnelor şi domnilor profesori,
Stimaţi părinţi,
Începutul fiecărui an şcolar reprezintă o bucurie şi o provocare pentru fiecare dintre noi în ceea ce priveşte competiţia şi munca, cunoaşterea şi disciplina, încrederea şi speranţa.
O privire retrospectivă asupra anului şcolar trecut ne aduce aminte de problemele şi dificultăţile prin care am trecut, dar şi de capacitatea şi forţa extraordinară de mobilizare a profesorilor şi directorilor noştri, care, în ciuda tuturor greutăţilor, au pus binele şi interesul elevului înaintea oricărei alte preocupări şi dorinţe.
Cu siguranţă că nu a fost anul nostru cel mai bun. Nu am obţinut cele mai bune rezultate, dar a fost anul în care, cu obiectivitate, am avut curajul să recunoaştem şi să ne asumăm realitatea. Este clar că sistemul nostru de educaţie are probleme serioase. Este evident că şcoala noastră are nevoie de schimbări profunde. Cu siguranţă, viitorul elevilor noştri şi viitorul naţiunii noastre depind de capacitatea noastră de a identifica cauzele, de a propune soluţiile şi de a implementa schimbările. Ştim cu toţii că societatea de mâine va arăta aşa cum arată şcolile noastre astăzi.
În faţa acestei responsabilităţi uriaşe, rugămintea mea pentru fiecare dascăl este să nu renunţe la a investi în vieţile elevilor cunoaştere, valori şi idealuri înalte, să nu se lase influenţaţi de vremuri, ci să se ridice deasupra lor, să fie biruitori şi demni, modele vrednice de urmat pentru discipolii lor.
În faţa aceleiaşi responsabilităţi, invitaţia mea pentru părinţi este să se implice activ în educaţia copiilor, să fie prezenţi în viaţa şcolii, alături de profesori.
Copiilor şi elevilor noştri le adresez provocarea competiţiei, a muncii, a disciplinei şi a studiului cu seriozitate. Voi sunteţi sensul existenţei noastre ca dascăli, voi sunteţi cei în care ne investim astăzi cu dăruire şi speranţă pentru un mâine pe care îl dorim altfel, mai frumos, mai curat, cu şcoli mai bune şi mai atractive.
Fie ca acest an şcolar să ne aducă tuturor împliniri personale şi comune, sănătate, forţă şi energie în faţa greutăţilor, speranţă, încredere şi multe bucurii!

Inspector Şcolar General,
Prof. Liliana Romaniuc”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: