Analiză privind sistemul de justiţie pentru copii din România

Asociaţia Alternative Sociale anunţă lansarea studiului „Analiză privind sistemul de justiţie pentru copii din România” realizat în parteneriat cu Asociaţia Magistraţilor din Iaşi şi finanţat de UNICEF, reprezentanţa din România.

Studiul cuprinde o analiză legislativă privind organizarea instanţelor şi parchetelor pentru instrumentarea cauzelor civile şi penale cu copii din perspectiva actualelor şi noilor coduri. Un alt obiectiv pe care studiul l-a urmărit a fost acela de a analiza proiectele importante implementate în România domeniul justiţiei pentru copii între anii 2000 – 2009. Pentru a reliefa dimensiunea formării magistraţilor în acest domeniu, în studiul “Analiză privind sistemul de justiţie pentru copii din România” sunt prezentate date oferite de Institutul Naţional al Magistraturii. Au fost realizate 3 focus grupuri în Iaşi, Braşov şi Cluj Napoca pentru a investiga nevoile şi expectanţele magistraţilor desemnaţi să instrumenteze cauzele cu copii.

„Este important ca decidenţii în domeniul justiţiei pentru copii din România să folosească concluziile şi recomandările acestui studiu în acţiunile pe care le întreprind.”, a declarat Cătălin Luca, director executiv al Asociaţiei Alternative Sociale.

La realizarea acestui studiu au participat: Dr. Cristina Văleanu – judecător şi preşedinte al Curţii de Apel Iaşi, Dr. Nicoleta Ştefăniţă – judecător şi preşedinte al Asociaţiei Magistraţilor Iaşi, Prof. univ. dr. Doina Balahur, Mihaela Pitea şi George Pascaru – sociologi. Proiectul a fost coordonat de Cătălin Luca.

Studiul a fost trimis membrilor Consiliului Naţional al Magistraturii, Ministerului Justiţiei, Parchetului General şi poate fi descărcat gratuit de pe următoarele două pagini web:
http://www.alternativesociale.ro
http://www.inm-lex.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: