Senatorul Oprea: „Campaniile de prevenire a infracţionalităţii o invitaţie la infracţionalitate?”

Parlamentarul PDL Dumitru Oprea a pus în discuţie mesajele transmise prin spoturile TV ale Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Prin întrebarea adresată Inspectorului General, senatorul ieşean a scos în evidenţă că o parte dintre spoturile realizate pentru campania de prevenire a tâlhăriilor, furturilor din maşini şi locuinţe pot fi interpretate mai mult ca o invitaţie la infracţionalitate. Şi asta pentru că, la prima vedere, se dau lecţii infractorilor despre cum să opereze şi mai puţin despre ce ar trebui să facă populaţia pentru a se proteja.
De aceea, parlamentarul PDL a solicitat Inspector General Petre Tobă să comunice câţi oameni au reuşit să acceseze site-ul web cu sfaturile de prevenire a infracţiunilor, precum şi evoluţia numărului de infracţiuni în urma difuzării spoturilor. „Considerăm că sunt lăudabile eforturile depuse de Poliţia Română pentru scăderea criminalităţii de orice tip, mai ales în această perioadă de criză. Cu siguranţă, mesajul spoturilor s-a dorit a fi altul decât cel perceput, prin recomandarea de la final de a se vizita o pagină web, în care sunt oferite sfaturi utile. Însă, accesibilitatea este destul de redusă, site-ul nefiind funcţional decât după instalarea unui program. De asemenea, multe persoane nu folosesc Internetul, deci nu au de unde să ştie care a fost mesajul real. Ca urmare, spoturile TV trebuie atent analizate, astfel încât să nu creeze noi probleme faţă de cele care s-au vrut a fi rezolvate”, a declarat Oprea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: