Zentiva lansează Artizia® , un contraceptiv oral de ultimă generaţie, cu doză redusă de hormoni

• Artizia® asigură protecţie contraceptivă împotriva sarcinilor nedorite, fără a determina creşteri în greutate.
• România este una dintre ţările cu cele mai mari rate ale avorturilor din lume, cu circa 78 de avorturi la 1.000 de femei.

Zentiva, parte a Grupului sanofi-aventis, lansează Artizia®, un contraceptiv oral de ultimă generaţie, cu doză redusă de hormoni, ce asigură protecţie crescută împotriva sarcinilor nedorite. Noul contraceptiv nu determină creşteri în greutate, oferind femeilor beneficiul unui tratament eficient, bine tolerat şi la un preţ accesibil.

Specialiştii Institutului Guttmacher avertizează că, la nivel global, din cele 210 de milioane de sarcini înregistrate anual, 38% sunt neplanificate, iar 22% se finalizează prin avort la cerere. Anual, în Europa de Est, din cele 11 milioane de femei însărcinate, 57% recurg la avort. În ceea ce priveşte România, aceasta este una dintre ţările cu cele mai mari rate ale avorturilor din lume, cu circa 78 de avorturi la 1.000 de femei cu vârste cuprinse între 15 şi 44 de ani.

„Din păcate, avortul a devenit astăzi un fenomen social, fiind înţeles în mod greşit drept o metodă contraceptivă. De cele mai multe ori, cauzele unui avort sunt de tip social, nu medical, incluzând situaţia financiară a mamei, statutul social şi profesional. Astfel că în prezent ne confruntăm, atât la nivel mondial, cât şi în România, cu o rată anuală foarte mare a avorturilor”, a declarat Prof. Dr. Radu Vlădăreanu, şeful Clinicii de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Elias. „Reducerea acestor cifre îngrijorătoare presupune în primul rând programe de informare şi educare privind importanţa folosirii unei metode contraceptive moderne, iar în al doilea rând, punerea la dispoziţia pacientelor a unor soluţii de contracepţie accesibile şi eficiente. De aceea, lansarea unui nou contraceptiv oral pe piaţa românească este mai mult decât binevenită, comunitatea medicală câştigând astfel încă un aliat în lupta pentru reducerea numărului de sarcini nedorite şi de avorturi.”

„De multe ori femeile refuză tratamentul contraceptiv oral, atunci când aud sau citesc despre posibile efecte adverse precum: creştere în greutate, dureri de cap, accentuare a pilozităţii, stări de greaţă etc. Nu trebuie neglijat însă faptul că fiecare organism este diferit şi că este perfect posibil ca un tratament corect ales şi administrat conform caracteristicilor personale să reducă foarte mult riscul de apariţie a unor astfel de efecte adverse. Conţinând cele mai mici doze de hormoni – doar 0,075 mg gestoden şi 0,020 mg etinilestradiol, Artizia® oferă pacientelor o protecţie contraceptivă eficientă şi o complianţă crescută la tratament”, a declarat Dr. Ovidiu Saltas – Dabija, Director Medical sanofi-aventis România.

În 15 ani, între 1994 şi 2008, în Uniunea Europeană s-au înregistrat 20 de milioane de avorturi la cerere. Şi mai îngrijorator este faptul că un avort din şapte în Uniunea Europeană se întâmplă unei adolescente cu vârsta sub 20 de ani. La acest capitol, România ocupă locul 4, înregistrând 14.316 de adolescente care au recurs la avort în anul 2008 .

„În prezent, în România ne confruntăm cu un număr mult prea mare de avorturi – 350 de avorturi/zi şi cu un număr mult prea scăzut de femei utilizatoare de metode contraceptive – din cele 88% de femei care deţin informaţii despre existenţa contraceptivelor orale, doar 10% le folosesc. În acest context, am decis să lansăm Artizia®. Încercăm astfel să răspundem unei probleme sociale, medicale şi economice, cum este cea a avorturilor, şi oferim tuturor femeilor aflate la vârstă fertilă un contraceptiv sigur şi la un preţ accesibil”, a declarat Dr. Sorin Iancu, Marketing Manager Zentiva, parte a Grupului sanofi-aventis. „Artizia® este primul produs dintr-un portofoliu complex şi performant de contraceptive orale, portofoliu pe care dorim să-l lansăm în următorii 5 ani şi în România. Obiectivul nostru este ca până la sfârşitul anului 2011 cel puţin 100.000 de femei cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani să beneficieze de efectul contraceptiv al Artizia® şi să prevină astfel sarcinile nedorite.”

Contraceptivele orale moderne joacă astăzi un rol important în reducerea numărului de avorturi, a numărului de complicaţii medicale survenite în timpul sarcinilor nedorite sau post-avort şi a riscului de deces. Cu o istorie de jumătate de secol, ele reprezintă cea mai răspândită şi eficientă metodă de prevenire a sarcinii.

Despre Zentiva, parte a Grupului sanofi-aventis
Zentiva este parte a Grupului sanofi-aventis începând cu luna martie 2009.
Portofoliul de produse al companiei acoperă o gamă largă de arii terapeutice, însă se concentrează asupra bolilor cardiovasculare, afecţiunilor inflamatorii, durerii, infecţiilor şi bolilor sistemului nervos central, precum şi asupra bolilor gastrointestinale şi urologice.

Despre sanofi-aventis
Sanofi-aventis, lider mondial în producţia de medicamente, descoperă, dezvoltă şi distribuie soluţii terapeutice pentru a îmbunătăţi viaţa tuturor oamenilor. Sanofi-aventis este cotată la bursele de valori din Paris (EURONEXT: SAN) şi New York (NYSE: SNY). Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi http://www.sanofi-aventis.com .

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: