Conferinţa Naţională de Psihologie, la Iaşi

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” găzduieşte, în perioada 23-25 septembrie, Conferinţa Naţională de Psihologie, cea mai importantă manifestare de profil din România. În cele trei zile de conferinţă vor avea loc nu mai puţin de 26 de workshopuri, cinci seminarii, două simpozioane, susţinute de specialişti cu recunoaştere internaţională şi naţională şi cu contribuţii remarcabile în diverse ramuri ale psihologiei. Printre invitaţii conferinţei îi menţionăm pe profesorul James E. Maddux de la Universitatea Alabama, expert în psihologie clinică, prof. Anna Maria Silvana de Rosa, de la Universitatea „Sapienzya” din Roma, coordonatoare a unor programe de masterat european şi doctorat în psihologie, Theo Peeters, un nume de referinţă pe plan mondial în abordarea tulburărilor din spectrul autist, profesorul australian Craig McGarthy, care va vorbi în plen despre psihologia schimbărilor politice şi sociale şi mulţi alţii.

Cum ne dăm seama că suntem afectaţi de stres şi cum putem să îi eliminăm efectele negative din viaţa noastră? Ce ne spune jocul în nisip despre trăirile unui copil? Cum arată portretul psihologic al unei societăţi care trece prin schimbare? Îi putem identifica printr-o evaluare psihologică pe şoferii care vor fi periculoşi în trafic? Cât este realitate şi cât ficţiune din ceea ce vedem la televizor, în serialele atât de „la modă” cu profilele psihologice ale infractorilor? Acestea sunt doar câteva din numeroasele teme din fascinantul domeniul al minţii umane ce vor fi abordate la Conferinţa Naţională de Psihologie, pentru cei aproximativ 400 de participanţi, profesionişti, cadre didactice şi studenţi.

Deschiderea festivă a Conferinţei va avea loc vineri, 24 septembrie, în Aula Magna „Mihai Eminescu”, la ora 10.00. Aceasta va fi urmată de două sesiuni plenare, în cadrul cărora vor lua cuvântul, printre alţii, Mirea Miclea, fost ministru al educaţiei şi preşedintele în exerciţiu al Asociaţiei Psihologilor din România, pe tema impactului noilor tehnologii asupra psihoterapiei şi Annamaria Silvana de Rosa, cu o fascinantă prelegere pe tema primelor impresii ale turiştilor în capitale europene. În seara aceleiaşi zile, va avea loc şi Adunarea Generală a Asociaţiei Psihologilor din România, o asociaţie profesională cu 5000 de membri.

„Nu întâmplător am ales să fim noi gazdele de această dată”, a delcarat decanul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, prof.univ.dr. Ion Dafinoiu. „În 2010 se împlinesc 150 de ani de la înfiinţarea Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, prima instituţie de învăţământ superior din România. Mai mult, începutul învăţământului universitar de psihologie la Iaşi este anterior înfiinţării universităţii: psihologia figura printre disciplinele filosofice predate la Academia Mihăileană şi la Seminarul de la Socola.”

Aflată la cea de-a cincea ediţie şi găzduită pentru prima oară la Iaşi, Conferinţa Naţională de Psihologie este organizată de Asociaţia Psihologilor din România, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” – Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Asociaţia Română de Hipnoză Clinică, Relaxare şi Terapie Ericksoniană şi Asociaţia „Societatea pentru Psihologie”.

Site-ul conferinţei: http://www.cnpsi.ro/
Invitaţii speciali:

Detalii suplimentare despre invitaţi sunt disponibile pe site-ul conferinţei – http://www.cnpsi.ro/

Prof.dr. James Maddux – SUA
Dr. Clinical Psychology, University of Alabama
Va vorbi despre dezvoltarea şcolii de psihologie clinică; biografie la adresa http://psychology.gmu.edu/homepage/madd.html

Prof.dr. Craig McGarty – Australia
Institute for Sustainable Societies, Education and Politics – Murdoch University; biografie la adresa http://www.research.murdoch.edu.au/profile/McGarty.html

Ana-Maria Bliuc
Institute for Teaching and Learning, University of Sydney – Australia
Cercetător postdoctoral, conduce proiecte de cercetare în identitate socială şi psihologie a educaţiei

Prof.dr. Anna Maria Silvana de Rosa – Italia
Universita degli Studi di Roma „La Sapienza”
Coordonator al Doctoratului European în „Reprezentări Sociale şi Comunicare”

Theo Peeters – Olanda
Centrul de Training în autism în Anvers
Fondator al centrului, considerat autoritatea nr.1 în Europa în materie de autism

Terry Krupa – Canada
Cercetător la Şcoala de Terapie de Reabilitare de la Universitatea Queen

Debbie Radloff-Gabriel – Canada
Cercetător la Şcoala de Terapie de Reabilitare de la Universitatea Queen

Simona Sanislav – Canada
Şcoala de Terapie de Reabilitare de la Universitatea Queen

Jerome Favrod – Elveţia
Serviciul de psihiatrie comunitară, Unitatea de Reabilitare, Elveţia

Valetino Pomini – Elveţia
Dr. Psiholog, Serviciul de psihiatrie comunitară, Unitatea de Reabilitare, Elveţia

Irina Adocmicăi – Franţa
Doctor în psihologie, psihanalist

Ovidiu Lungu, Canada
Dr, cercetător la Departamentul de Psihiatrie, Universitatea din Montreal

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: