Parcul auto al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Iasi s-a imbogatit

6 autospeciale de supraveghere cu termoviziune tip Land Rover Dicovery 4 si 12 ATV-uri, pentru munca operativa, achizitionate din fonduri europene nerambursabile, prin Facilitatea Schengen au intrat in dotarea Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Iasi.
Autovehiculele noi, dotate la standarde de ultima generatie, sunt destinate securizarii viitoarei frontiere externe Schengen, in scopul cresterii eficientei misiunilor executate si a calitatii supravegherii frontierei terestre.

Acest lot face parte din contractul RO FSCH 18.2. – Mobilitate Terestra, in cadrul caruia, pana la sfarsitul anului 2010, Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Iasi va receptiona mijloace de mobilitate terestra – autoturisme de teren, autoturisme pentru munca operativa de oras, autospeciale transport caini, microbuze, ATV-uri si autospeciale pentru transportul persoanelor retinute.

Contractul se deruleaza in cadrul proiectul RO-FSCH 18: ,,Intarirea controlului la frontierele externe prin cresterea mobilitatii navale si terestre”, al carui scop consta in modernizarea subsistemului de mobilitate navala si terestra a Politiei de Frontiera pentru asigurarea unui nivel uniform si eficient al controlului si supravegherii frontierelor externe de apa si uscat.

Loturile de autovehicule, care au intrat in dotarea Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Iasi sunt:

– 33 autoturisme pentru munca operativa de oras, marca: VW PASSANT

VARIANT – 28 buc, AUDI A4 – 5 buc,

– 20 microbuze 8+1, marca VW Transporter,

– 12 ATV-uri CENTHOR 700,

– 6 autospeciale de supraveghere cu termoviziune tip Land Rover Dicovery 4, iar pana la sfarsitul acestui an vor mai fi repartizate:

– 41 autoturisme de teren, marca MASSIF IVECO

– 4 autospeciale transport caini, marca Mitsubishi L200

– 2 autospeciale pentru transportul persoanelor retinute.

„Autoturismele au caracteristici tehnice speciale cu privire la functionalitate, operativitate, fiabilitate si performante tehnice ridicate, ca urmare a faptului ca acestea sunt destinate indeplinirii misiunilor operative.

De asemenea, fiecare autospeciala este dotata cu mijloace tehnice specifice, respectiv: dispozitive de avertizare acustice si optice, sisteme de comunicatii mobile, proiectoare portabile, baterie suplimentara etc.

Totodata, autovehiculele asigura conditii moderne de lucru pentru echipaj, deplasare rapida si interventie oportuna in cazul producerii unor evenimente de frontiera”, a precizat insp.princ.de politie Denis Mihaela Lazar, purtator de cuvant al IJPF Iasi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: