O ieseanca de 12 ani, invitata la emisiunea „Ti lascio una canzone”,Italia

Tânăra solistă de muzică uşoară Mădălina Lefter din Iaşi a reuşit o performanţă unică în România. La numai 12 ani, Mădălina a primit o ofertă pe care nu o putea refuza: un contract de exclusivitate cu canalul de televiziune RAI (televiziunea naţională italiană), pentru a participa la cea mai urmărită emisiune din Italia şi una dintre cele mai apreciate din Europrepertoriul Laurei Pausini. Din juriul de specialitate fac parte nume prestigioase din muzica şi cinematografia italiană ca Stefania Sandrelli, Massimiliano Pani (fiul celebrei soliste Mina), Valeria Marini, etc. Soliştii, copii cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani, cântă alături de celebra orchestra RAI, sub bagheta maestrului Leonardo de Amicis.

Emisiunea „Ti lascio una canzone” poate fi urmărită în fiecare miercuri la ora 21.10 pe postul Rai Uno. Ultimul episod, marea finală a concursului, pe care îl aşteptăm cu nerăbdare şi emoţie, va avea loc miercuri, 17 noiembrie.

Mădălina se află la finalul unei veri fructuoase, ea obţinând Premiul I la Festivalul Naţional de Creaţie şi Interpretare „Mamaia Copiilor” ca membra a duetului „Solaris” (împreună cu colegul său Ştefan Roscovan) şi Marele Trofeu „Cerbul de Aur Junior”, cu acelaşi duet. Mădălina este considerată de specialişti drept un adevarat fenomen, ea fiind solista cunoscutei emisiuni de televiziune „În puii mei” de la Antena 1, obţinând zeci de premii naţionale şi internaţionale, dintre cele mai importante fiind Trofeul „Mamaia Copiilor” în 2007 şi reprezentarea României la Festivalul Internaţional al Cântecului „Eurovision Junior” în 2008.

De asemenea, Mădălina Lefter a primit Premiul de excelenţă pentru cultură din partea Primăriei Municipiului Iaşi în cadrul „Serii valorilor”, în ziua de 14 octombrie 2010. La acest important premiu a fost adăugat un altul, pe 29 octombrie 2010, când Mădălina a fost premiată de Academia Română de la Roma, în cadrul unei festivităţi de evidenţiere a valorilor româneşti.”

a. Este vorba despre deja-celebra emisiune-concurs „Ti lascio una canzone” (Îţi las un cântec), unde Mădălina Lefter participă în calitate de invitată pe parcursul a 15 episoade. Tânăra ieşeancă are ocazia de a-şi etala săptămânal calităţile vocale, abordând un repertoriu complex format din melodii cunoscute din repertoriul italian şi internaţional.

Vocea Mădălinei i-a uluit pe realizatorii emisiunii „Ti lascio una canzone”, care au invitat-o la începutul verii la sediul RAI de la Roma pentru mai multe probe suplimentare. În timp ce contractul cu postul RAI era în curs de redactare, o altă surpriză îi aştepta pe părinţii Mădălinei: echipa de realizatori a unei emisiuni-concurs difuzată de Canal 5 (Italia) a venit în premieră pentru o solistă din România, cu o ofertă de contract extrem de avantajoasă. În urma analizei celor două oferte, familia Lefter a făcut o alegere care speră să-i aducă fetiţei lor o mai mare recunoaştere şi punere în valoare a calităţilor sale artistice. Părinţii îşi doresc ca postul de televiziune RAI să devină un loc unde talentul Mădălinei să se poata dezvolta plenar, în cadrul unei echipe formidabile de la care va avea foarte multe de învăţat. Un alt motiv pentru care familia Mădălinei a ales RAI este faptul că tinerei soliste i s-a oferit oportunitatea de a cânta în duet cu superstar-uri ca Dionne Warwick (mătuţa lui Whitney Houston), Massimo Ranieri, Lucio Dalla, Anna Oxa, formatia „Pooh”, Alessandra Amoroso, Toto Cutugno, etc.

Eleva în clasa a VII-a la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi, cât şi membră a cercului de muzică uşoară „MELOS” de la Palatul Copiilor Iaşi, Mădălina Lefter se pregăteşte intens cu profesoara sa de canto, Gabriela Nechita. Echipa de la „Ti lascio una canzone” îi încredinţează săptămânal între 5 şi 7 melodii dintre cele mai diverse, de la Giorgia, Celine Dion, Massimo Rainieri, Lucio Dalla, Anna Oxa şi mulţi alţii.

Această emisiune-concurs are ca scop promovarea muzicii italiene şi internaţionale din ultimii 50 de ani, la finalul fiecărui episod fiind declarată o melodie câştigătoare. Marea bucurie pentru Mădălina a fost faptul că melodia interpretată de ea („E poi” din repertoriul Giorgiei) în primul episod a fost declarată câştigătoare în unanimitate atât de către juriul de specialitate, cât şi de către publicul telespectator. De asemenea, Mădălina a mai câştigat 2 episoade cu melodiile „Io vivro (senza te)” din repertoriul Minei, şi „In assenza di te”, din

Reclame

One response to this post.

  1. am fost la aceeasi scoala cu fata asta…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: