Proiectul „Dă sens vieţii tale! – program integrat de abilităţi de viaţă pentru copiii şi tinerii delincvenţi”, la final

Penitenciarul Iaşi, în parteneriat cu Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany, a finalizat proiectul „Dă sens vieţii tale! – program integrat de abilităţi de viaţă pentru copiii şi tinerii delincvenţi”, proiect derulat pe tot parcursul acestui an.

Proiectul a fost finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Facilitatea de Tranziţie 2007/19343.03.03. – Integrarea în societate a tinerilor aparţinând minorităţilor şi grupurilor dezavantajate, cu un buget total de 102.960 de euro, din care 91.400 euro reprezentând finanţare de la Uniunea Europeană prin Programul Facilitatea de Tranziţie şi 11.560 euro reprezentând cofinanţare din partea Fundaţiei Serviciilor Sociale Bethany.

Obiectivul general al proiectului a constituit diminuarea decalajelor în domeniul educaţiei, dezvoltării abilităţilor de viaţă necesare, informării, orientării şi incluziunii copiilor şi tinerilor delincvenţi prin îmbunătăţirea accesului acestora la un program integrat de abilităţi de viaţă în vederea facilitării procesului de reabilitare şi reintegrare cu succes în societate.

Beneficiarii proiectului au fost 61 de tineri privaţi de libertate şi 10 specialişti din cadrul Penitenciarului Iaşi, 10 specialişti din cadrul ONG-urilor şi instituţiilor publice care oferă servicii în domeniul abilităţilor de viaţă şi al incluziunii sociale din Judeţul Iaşi.

„Pe parcursul proiectului au fost susţinute 45 de sesiuni în cadrul programului integrat de abilităţi de viaţă pentru tinerii privaţi de libertate custodiaţi în Penitenciarul Iaşi, 21 de întâlniri în cadrul grupurilor de suport şi 6 întâlniri ale echipei de iniţiativă. De asemenea a fost organizată campania de apel la solidaritate în vederea sensibilizării şi conştientizării cetăţenilor privind problematica copiilor şi tinerilor care au săvârşit fapte reprobabile, s-a organizat un campionat de fotbal între beneficiarii proiectului, au fost editate primele 2 numere ale revistei realizată de beneficiari, intitulată „Alter Ego!”, precum şi un ghid de servicii care cuprinde un număr de 52 de instituţii din 17 judeţe ale ţării. În cadrul proiectului s-a organizat un atelier de pictură în cadrul penitenciarului, iar 30 de lucrări ale tinerilor au fost prezentate în cadrul expoziţiei de pictură „Apel la Solidaritate”, a declarat comisar şef Marius VULPE, dir.Penitenciarul Iasi.
Scopul principal al acestui parteneriat l-a constituit îmbunătăţirea vieţii persoanelor dezavantajate, în special a copiilor şi a familiilor acestora, oferind servicii sociale şi promovând practici profesioniste în asistenţa socială.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: