Maşină pierdută din cauza ţigărilor

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au confiscat, în ultima săptămână, ţigări în valoare de peste 32.000 lei, de provenienţă R. Moldova şi Ucraina. Cele peste 5.000 pachete de ţigări urmau să ajungă spre comercializare pe piaţa neagră din judeţ.

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit, în ultima săptămână, mai mulţi cetăţeni care transportau ţigări ascunse în bagajele personale, pe corp, sau ascunse în diferite componente ale autoturismelor, fără ca vreunul dintre cei controlaţi să deţină documente care să ateste provenienţa ţigaretelor. Astfel, în total, au fost ridicate în vederea confiscării 100.640 ţigarete în valoare de peste 32.000 lei.

Cele mai recente cazuri s-au petrecut ieri, pe raza de competenţă a SPF Rădăuţi Prut. În jurul orelor 12.00 poliţiştii de frontieră de la SPF Rădăuţi Prut au oprit pentru legitimare şi control, în localitatea Cotu Miculinţi, un autoturism înmatriculat în România, condus de un cetăţean român. La controlul executat de poliţiştii de frontieră, în bagajele aflate în autoturism au fost descoperite 2.300 ţigarete cu timbru R. Moldova. Nicuşor C., de 23 de ani, conducătorul auto a declarat că ţigările urmau a fi comercializate în localitatea de domiciliu. Ţigările, în valoare de 250 lei au fost ridicate de către poliţiştii de frontieră în vederea confiscării.
La câteva ore, în PTF Rădăuţi Prut, pe sensul de intrare în ţară s-a prezentat cetăţeanul român Alin D., de 22 de ani, la volanul unui Mercedes Benz, culoare violet. La controlul efectuat de către echipa mixtă formată din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră, au fost descoperite ascunse în diverse componente ale maşinii 8520 ţigarete, marca Monte Carlo, de provenienţă R. Moldova. Ţigările în valoare de peste 1800 lei au fost confiscate de organul vamal, care a aplicat şi o amendă contravenţională în valoare de 5000 lei. Autoturismul a fost indisponibilizat până la plata amenzii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: