Moldoveni opriţi din drumul ilegal spre Uniunea Europeană

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani au reţinut patru cetăţeni moldoveni care au trecut ilegal frontiera de stat dinspre Moldova spre România, cu intenţia de a ajunge în Franţa.

Duminică dimineaţă, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la SPF Stânca, acţionând în cooperare cu poliţişti din cadrul postuilui de poliţie Mitoc, au oprit în zona localităţii de frontieră Mitoc patru cetăţeni care nu-şi justificau prezenţa în zonă. În momentul în care au fost reţinuţi, poliţiştii au constatat că cei patru bărbaţi prezintă suspiciuni că ar fi trecut ilegal frontiera de stat dinspre Moldova în România, traversând peste râul Prut. Cei patru cetăţeni au fost conduşi la sediul sectorului şi au fost demarate cercetările.
„Din primele verificări a reieşit faptul că cele patru persoane nu aveau asupra lor documente de identitate sau bagaje, declarând că sunt cetăţeni moldoveni şi doreau să ajungă în Uniunea Europeană. Pe timpul cercetărilor s-a stabilit că cei patru bărbaţi, cu vârste între 18 şi 21 de ani au trecut ilegal frontiera de stat, peste râul Prut, în dimineaţa zilei de 28 noiembrie 2010, şi şi-au continuat deplasarea pe jos până la locul reţinerii.Ca urmare a celor constatate, cetăţenilor moldoveni li s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în România prin trecere ilegală a frontierei de stat”, dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni, instanţa competentă a soluţiona cauza. Pe durata cercetărilor, cei patru cetăţeni moldoveni au solicitat azil în România, motiv pentru care au fost predaţi la Centrul de cazare şi proceduri pentru solicitanţii de azil Rădăuţi” , a declarat insp.de politie Minodora Racnea, purtator de cuvant al IJPF Botosani.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: