Daruri din suflet de copil

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi organizează în parteneriat cu Organizaţia „Salvaţi Copiii” şi Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” spectacolul intitulat Daruri din suflet de copil, dedicat Zilei persoanelor cu dizabilităţi, spectacol care are loc în sala de festivităţi a Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă” Iaşi joi, 2 decembrie 2010, începând cu ora 10.00. Acest eveniment special organizat în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară, promovează voluntariatul şi parteneriatul între şcoala de masă şi şcolile speciale. Scopul acestor acţiuni vizează sensibilizarea comunităţii în legătură cu problemele elevilor cu cerinţe educative speciale precum şi îmbunătăţirea abilităţilor sociale ale acestora prin valorificarea potenţialului lor artistic în cadrul unor activităţi de parteneriat.

După spectacol, cei 35 de elevi care vor evolua pe scenă vor petrece două ore într-un spaţiu de joacă special amenajat, drept premiu pentru efortul şi munca depuse. Acest lucru a putut fi realizat cu sprijinul Organizaţiei „Salvaţi Copiii”, care a derulat o campanie de strângere de fonduri în câteva şcoli din municipiul Iaşi: Şcoala “Titu Maiorescu”, Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic “Dimitrie Cantemir”, Şcoala.”B. P. Haşdeu”, Şcoala “Ştefan Bârsănescu”, Colegiul Economic Administrativ, Liceul Teoretic ”Miron Costin”, Colegiul Naţional de Artă.” Octav Băncilă”.

Cu ajutorul voluntarilor Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară, şi a voluntarilor Organizaţiei „Salvaţi Copiii” Iaşi vom oferi copiilor cu dizabilităţi şi acelor din şcola de masă care evoluează în acest spectacol un moment privilegiat de relaxare, relaţionare şi exersare a abilităţilor de viaţă într-un cadru nonformal.

Vor evolua pe scenă elevi din cadrul Liceului pentru deficienţi de vedere „Moldova” Tg. Frumos, coordonaţi de dra profesor Gisela Petrilă. Trupa vocal-intrumentală a Liceului „Moldova” are în palmares numeroase participări la festivaluri şi concursuri naţionale şi internaţionale. Pe lângă piesele folclorice pe care le vor interpreta, elevii au abordat şi alte genuri muzicale, cum ar fi muzica folk, muzica clasică şi muzica uşoară.

Un alt moment din spectacol va fi un dans popular al formaţiei „Floricica dorului” de la Grupul Şcolar „Vasile Pavelcu” şi Şcoala „Ion Simionescu”, elevi coordonaţi de doamnele profesoare Magda Paşca şi Rodica Pruteanu. Printre performanţele acestei formaţii se numără şi locul I pe ţară la Concursul naţional de dans „Împreună pentru viitor”, obţinut anul trecut la Constanţa în faţa unei audienţe remarcabile, printre care baroneasa Emma Nicholson, care este promotoarea programelor de acţiune comunitară în România.

Trupa Mimex, înfiinţată în anul 2009 de profesorii îndrumători Hamza Cecilia şi Rusu Demmys de la Grupul Şcolar „Vasile Pavelcu” Iaşi va prezenta un moment de pantomimă apreciat la diferite concursuri pentru elevi cu deficienţe de auz.

De la Şcoala Specială „Constantin Păunescu” în parteneriat cu Grupul Şcolar „Virgil Madgearu va evolua trupa de dans modern”Magic Dance” coordonată de profesor Monica Nechifor şi profesor Alina Nica. Trupa “Magic Dance” a participat la numeroase spectacole şi activităţi cu caracter cultural-artistic şi se mândreşte cu două premii obţinute la concursul “Împreună pentru viitor!” din cadrul SNAC: premiul I obţinut la faza judeţeană din martie 2010, organizată la Iaşi şi premiul al III-lea obţinut la faza regională a aceluiaşi concurs, organizată în aprilie 2010 la Botoşani.

Colegiul Naţional de Artă „Octav Bancilă” Iaşi prezintă două momente coregrafice coordonate de d-na prof. Cornelia Tigănaşu şi un moment de teatru coordonat de d-l prof. Lucian Comanescu. Momentul de dans contemporan „Faling Angels” este susţinut de Gelip Alexandra, Vieru Andreea, Chelariu Teona, Despa Dana, Lungu Roxana şi Salavastru Elena, din clasa a IX-a E, secţia coregrafie. Cel de-al doilea moment de dans contemporan „Seul” este prezentat de Cojocariu Mirela din clasa a XI-a E. Elevele au început studiul paşilor de balet înca din clasa a V-a, când s-au înscris la Colegiul de Artă. Au fost prezente în nenumărate spectacole pe scenele din Iaşi şi din ţară, obţinând rezultate desosebite la Olimpiadele Naţionale precum şi la Festivalurile şi Concursurile Naţionale şi Internaţionale.

Elevii de la secţia de Arta Actorului vin în faţa spectatorilor cu fragmentul de teatru „Negustor Lipscan” din volumul „Hanul Ancuţei” al lui Mihail Sadoveanu. Momentele spectacolului vor fi prezentate de Paftala Alexandra şi Grigoriu Alex, elevi în clasa a XI-a F la secţia de Arta Actorului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: