„Ziua de 1 DECEMBRIE- Ziua Nationala a Romaniei” sarbatorita si de politistii de frontiera ieseni

In data de 1 decembrie 1918, Adunarea Nationala de la Alba-Iulia, constituita din 1228 delegati, si sprijinita de peste 100.000 de persoane adunate la eveniment din toate colturile Ardealului si Banatului, a adoptat o Rezolutie care consfinteste unirea tuturor romanilor din Transilvania, intreg Banatul cu Romania.

Pentru a marca implinirea a 92 de ani de la desavarsirea unitatii nationale a romanilor, politistii de frontiera ieseni cu sprijinul Asociatiei Club Sportiv “PRUTUL” au organizat competitii la care au participat atat politisti de frontiera cat si reprezentanti ai mass-media.

Cupa personalului la tir
Sarbatorirea evenimentului a debutat cu organizarea CUPEI 1 DECEMBRIE DE TIR, ce s-a desfasurat la Poligonul Sorogari, in ziua de 18 noiembrie, incepand cu ora 10.00, competitie la care au participat 28 de politisti de frontiera(12 femei si 16 barbati) din cadrul Aparatului Judetean al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Iasi, din cadrul Detasamentului de Sprijin Operativ, din cadrul Formatiunii Paza Control Acces si nu in ultimul rand din cadrul Scolii de Formare Initiala si Continua a Personalului Politiei de Frontiera Iasi.

Competitia s-a desfasurat in conditiile sedintei de tragere numarul 1 intructie ziua cu pistolul calibru 9 mm si a fost organizate pe doua categorii : femei si barbati.

Din randul colegelor s-au evidentiat: agent Chiparca Gabriela- locul I, agent principal Putina Livioara- locul II, din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Raducaneni si agent principal Lupu Veronica – locul III, din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi.

Colegii care si-au dovedit abilitatile de tragatori au fost: comisar sef Robu Nicole- locul I, director adjunct Scoala de Formare Initiala si Continua a Personalului Politiei de Frontiera Iasi, subinspector Panaite Adrian- locul II, din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Tutora si agent principal Apopei Daniel – locul III, din cadrul Detasamentului de Sprijin Operativ.

La competie au participat in calitate de invitati ofiterii Agentiei Frontex din cadrul Operatiunii Jupiter faza a V-a.

Cu sprijinul Asociatiei Club Sportiv “PRUTUL” au fost oferite diplome de participare si cupe ocupantilor primelor locuri.

Cupa presei la tir
Data de 26 noiembrie, a fost ziua cand reprezentantii mass-media din Iasi, si-au dovedit curajul si maiestria in manuirea pistolului Glock, calibru 9 mm. Cei mai buni s-au dovedit a fi Adrian Opris– Ziarului de Iasi, Cosmin Turcu – Adevarul si Catalin Dumitrescu –Buna Ziua Iasi.

Campionatul de fotbalO alta competie organizata a fost campionatul de fotbal, la care au participat echipele de fotbal ale Sectorului Politiei de Frontiera Bivolari, Sectorului Politiei de Frontiera Iasi, Sectorului Politiei de Frontiera Tutora, Sectorului Politiei de Frontiera Raducaneni, Aparatului judetean si Scolii de Formare Initiala si Continua a Personalului Politiei de Frontiera Iasi.

Campionatul s-a desfasurat in perioada 25-26 noiembrie, in Sala Polivalenta Iasi si pe terenul sintetic de fotbal al Bzei Sportive Gradinari si ca orice competitie microbista serioasa a avut ca baza Regulamentul F.I.FA.

Chiar daca toti participantii au dovedit ca sunt buni in ceea ce au facut, au fost si premianti, astfel: locul III a revenit echipei Sectorului Politiei de Frontiera Bivolari, locul al II-lea a fost ocupat de echipa Sectorului Politiei de Frontiera Iasi, iar cupa campionatului a fost primita de jucatorii echipei Sectorului Politiei de Frontiera Tutora.

„Politistii de frontiera ieseni multumesc tuturor celor care au participat la aceste activitati, conducerii Directiei pentru Sport a Judetului Iasi pentru sprijinul acordat si ureaza romanilor de pretutindeni un sincer LA MULTI ANI!”, a precizat inspector principal de politie Denis Mihaela Lazar, purtator e cuvant al IJPF Iasi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: