„Împreună, prin colind”

Asociatia COMMUNIO din Iasi are placerea sa va anunte programul celei de-a treia editii a campaniei „Impreuna, prin colind”.Aceasta campanie ce se doreste a deveni ea insasi o traditie, vrea sa renasca vechile obiceiuri crestine de Sarbatori.
Ca si anul trecut, membrii asociatiei, impreuna cu voluntari si sprijiniti de oameni cu suflet, isi propun sa confectioneze peste 1000 de stelute, din care o mare parte le vor darui scolilor si gradinitelor partenere. Alte peste 100 de stelute vor fi impartite de mesterii populari care isi vor organiza targul de traditii, pe strada Lapusneanu. Acestea vor fi daruite copiilor(de preferat grupuri cu cel putin trei baieti) care arata ca stiu un colind traditional.

Pe data de 15 decembrie, la ora 16, organizam un pelerinaj-colind, avind ca punct de plecare Catedrala Mitropolitana, pelerinaj avind ca participanti ansamblul de copii si tineret ,,Balada Bucovinei’’condus de profesor George Sirbu si Oana Sirbu Botezat, corul ,,Ichos’’si ansamblul coral al Colegiului National de Arta, dirijate de profesor Petronela Dirtu, respectiv Ramona Brucar precum si corurile reunite ale mai multor scoli si gradinite din Iasi. Impreuna il vor colinda pe Inaltpreasfinitul Teofan care, conform traditiei, le va binecuvinta stelutele.
Dupa acest concert, pelerinii se vor indrepta spre strada Lapusneanu, unde vor participa la festivitatea de aprindere a luminilor de Sarbatori, moment in care stelarii vor intona colinda ,,O, ce veste minunata!’’. Iesenii dornici sa participe la pelerinaj vor putea canta impreuna cu noi .
Purtători ai mesajului de Crăciun care vor umbla cu steluţe lucrate sub patronajul Asociaţiei Communio vor fi si studenţii ieşeni de la Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din România.
In zilele urmatoare, copiii insotiti de cadre didactice si membri ai asociatiei vor colinda diverse institutii din oras (camine de batrini,spitale,etc) si de asemenea, casele rudelor, prietenilor si vecinilor.
Ne bucură foarte mult reactia iesenilor care ne-au dovedit si in anii trecuti ca isi iubesc traditiile, si ca doresc sa le duca mai departe.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: