10.000 de tigarete ascunse in instalatia de aerisire i-au adus o lucrare penala insotitorului de vagon

Politistii de frontiera impreuna cu inspectorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iasi- feroviar au descoperit in instalatia de aerisire a vagonului numarul 5 ascunsa si nedeclarata cantitatea de 10.120 tigarete cu timbru de acciza Republica Moldova.

In ziua de 07 decembrie a.c., ora 20.30, politistii de frontiera si inspectorii vamali de la Punctul de Trecere a Frontierei Iasi – feroviar, in cadrul unei actiuni specifice pe linia contrabandei cu tigari, au organizat un control amanuntit la vagoanele trenului accelerat care circula pe relatia Chisinau – Bucuresti.

In urma controlului efectuat a fost descoperita in instalatia de aerisire a vagonului numarul 5, ascunsa si nedeclarata, cantitatea de 10.120 tigarete de diferite marci (9.920 marca “Kiss Superslims” si 200 marca “Monte Carlo”), de provenienta Republica Moldova.

In urma cercetarilor s-a stabilit ca tigarile apartin insotitorului de vagon, Tatiana M., cu cetatenie romana si moldoveneasca, in varsta de 52 de ani. Femeia a declarat ca a achizitionat tigarile in vederea comercializarii pe teritoriul Romaniei.

„Politistii de frontiera au intocmit persoanei in cauza lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de „detinere in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator peste limita a 10.000 de tigarete” urmand a fi prezentata Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi, in vederea luarii masurilor legale”, a declarat inspector principal de politie Denis Mihaela Lazar, purtator de cuvant al IJPF Iasi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: