Bucătăria fără foc,iniţializarea elevilor – deţinuţi în tainele gastronomiei

Delincvenţa este un fenomen social şi o problemă socială. Este un fenomen, prin dimensiunile pe care le are şi este o problemă prin efectele şi consecinţele pe care le produce asupra indivizilor, comunităţii, societăţii, în ansamblul ei
Resocializarea presupune un proces de integrare în viaţa socială a indivizilor care au promovat comportamente marginale sau deviante. Resocializarea este un mijloc de control social aplicat în instituţii specializate şi în grupuri, urmărind reorientarea şi remodelarea personalităţii individului deviant, reeducarea lui în consens cu normele de conduita acceptate de societate.
Finalitatea procesului de reintegrare constă în asimilarea de către aceştia a unor norme, valori şi atitudini acceptate.
În data de 09.12.2010, începând cu ora 10.00, Şcoala de Arte şi Meserii nr. 41 din cadrul Penitenciarului Iaşi, în parteneriat cu Grupul Şcolar “Vasile Pavelcu” Iaşi, va susţine un proiect de activitate intitulat ”Bucătăria fără foc”, care îşi propune iniţializarea elevilor – deţinuţi în tainele gastronomiei, dezvoltarea unor aptitudini specifice artei gastronomice prin practica individuală ulterioară, pentru exercitarea şi revalorizarea unor meserii tradiţonale, care răspund nevoilor existente pe piaţă.
Schimbul de experienţă va fi benefic şi pentru elevii şcolii ,,Vasile Pavelcu“ Iaşi , având ca scop conştientizarea urmărilor nerespectării conduitelor sociale.
Principalele obiective ale acestei activităţi urmăresc creerea unui spaţiu de lucru interactiv, focalizat pe autocunoaştere şi cunoaşterea celuilalt, conştientizarea motivelor care stau la baza realizării unei atmosfere plăcute în timpul mesei prin activităţi de tip ludic şi creative, identificarea unor modalităţi de a găti fără a utiliza focul, optimizarea capacităţilor de comunicare, precum şi producerea schimbărilor de comportament în viaţa cotidiană.

Reclame

One response to this post.

  1. […] foc”, care îşi propune iniţializarea elevilor – deţinuţi în tainele gastronomiei, … citeşte mai multMancarea vegana, gust fara foc | StopCO2.ro – Calculeaza amprenta …In bucataria fara foc se […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: