Doua autovehicule cautate in vederea confiscarii si un pistol cu bile descoperite de politistii de frontiera ieseni

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit in doar 24 de ore, ca urmare a verificarii in bazele de date S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen) doua autovehicule cautate in vederea confiscarii, precum si un pistol cu bile si un incarcator cu 7 cartuse, ascunse intr-unul din autovehicule.In ziua de 07.11.2010, ora 11.00, la controlul pentru trecerea frontierei, pe sensul de intrare in tara, s-a prezentat Ghenadie C., in varsta de 38 ani, cu cetatenie moldoveneasca, conducand un microbuz marca Citroen Jumper, inmatriculat in Republica Moldova, de culoare alba.

La controlul de frontiera, in urma verificarilor specifice efectuate in bazele de date S.I.S., politistii de frontiera au constatat ca autoritatile spaniole au emis o alerta pentru autoturismul in cauza, fiind bun cautat in vederea confiscarii.

Barbatul a declarat ca in data de 25 noiembrie a achizitionat autovehiculul de la un cetatean moldovean, platind pentru acesta suma de 9.000 euro.

Microbuzul in valoare de 40.640,67 lei (9.450 EURO) a fost indisponibilizat la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni in vederea continuarii cercetarilor.

Cateva ore mai tarziu s-a prezentat la controlul de frontiera, pentru a iesi din Romania, cetateanul italian Claudio C. in varsta de 57 ani, conducand autoturismul marca Mercedes Benz, de culoare albastru inchis, inmatriculat in Italia.

„La controlul de frontiera, in urma verificarilor specifice efectuate in bazele de date S.I.S., politistii de frontiera au constatat ca autoritatile italiene au emis o alerta pentru autoturismul in cauza, fiind bun cautat in vederea confiscarii.

De asemenea echipa de control a efectuat un control amanuntit, ocazie cu care a descoperit intr-un locas al cotierei de la bancheta din spate un pistol cu bile de cauciuc marca Walther P.P. incarcat, precum si un incarcator metalic de culoare neagra cu 7 cartuse de metal prevazute cu bile de cauciuc.

Politistii de frontiera au intocmit celui in cauza lucrare penala pentru tentativa la infractiunea de “contrabanda calificata” urmand a fi prezentata Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi, in vederea luarii masurilor legale. Pistolul si munitia au fost ridicate de catre inspectorii vamali si predate politistilor de frontiera, iar autovehiculul in valoare de 30.184,59 lei (7.020 EURO) a fost indisponibilizat la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni in vederea continuarii cercetarilor.
In cele doua cazuri cercetarile continua pentru stabilirea intregii arii infractionale, urmand a fi luate masurile legale in consecinta”, a precizat insp.princ.de politie Denis Mihaela Lazar, purtator de cuvant al IJPF Iasi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: