Poveste de Crăciun

În demersul recuperativ al persoanelor private de libertate, un important element de sprijin îl constituie menţinerea legăturii cu familia sau cu mediul de suport. Pentru mulţi, privarea de libertate presupune separarea de copiii care rămân acasă sau sunt instituţionalizaţi, iar menţinerea legăturii cu aceştia se realizează mai greu.
Din aceste considerente, dar şi pentru ca sărbătorile de iarnă trebuie să fie motiv de bucurie pentru toţi copiii, membrii Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Iaşi, prin Direcţia Reintegrare Socială din cadrul administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în colaborare cu Societatea Română de Radio, derulează în această perioadă proiectul intitulat „Poveste de Crăciun”.
Activităţile prevăzute în proiect constau în înregistrarea audio a unor poveşti compuse şi povestite de patru persoane private de libertate, încarcerate în Penitenciarul Iaşi, pentru copiii lor minori. Înregistrările audio vor fi expediate atât copiilor beneficiari cât şi Direcţiei Reintegrare Socială din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, care, împreună cu reprezentanţii Societăţii Române de Radio vor juriza înregistrările în vederea stabilirii câştigătorilor la cele două categorii: “cea mai emoţionantă poveste” şi “cel mai bun povestitor”.
Obiectivul principal al proiectului constă în menţinerea şi dezvoltarea comunicării dintre părinţi şi copii în vederea compensării lipsei de afecţiune şi educaţie de care sunt privaţi minorii ai căror părinţi se află sub executarea unui mandat de condamnare. Prin acest gen de activităţi se doreşte crearea unei legături emoţionante şi oferirea unui cadou deosebit copiilor care îşi petrec Crăciunul departe de părinţii aflaţi în detenţie.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: