Retea de trafic de tigari de contrabanda anihilata de politistii de frontiera ieseni

Politistii de frontiera din cadrul I.J.P.F. Iasi sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iasi, in perioada ianuarie 2010 – decembrie 2010, au documentat activitatea infractionala a unui grup ce se ocupa cu traficul illicit de tigari de contrabanda, de provenienta din R. Moldova, marcile „Plugaru”, „Monte Carlo”, „Winston”, „Doina ”care actiona pe raza judetului Iasi.

In ziua de 14 decembrie a.c. politistii de frontiera din cadrul I.J.P.F. Iasi sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iasi cu sprijinul , I.P.J. Iasi, B.C.C.O. Iaºi, Poliþia municipiului Iaºi, I.J.J. Iasi, D.G.I.P.I.- Diviziunea Supravegheri Operative ºi Investigaþii , SJIPI Iaºi si Politia Comunitara Iasi, au efectuat un numar de 35 perchezitii simultane si au ridicat in vederea confiscarii importante cantitati de pachete tigari de provenienta din R. Moldova, marcile „Plugaru”, „Monte Carlo”, „Winston”, mai multe sume de bani .

Din cercetari rezulta ca in perioada ianuarie 2010-decembrie 2010, inculpatii au initiat/constituit un grup infractional organizat care au desfasurat operatiuni ilicite de introducere/procurare in Romania si de colectare, detinere, transport, preluare, depozitare, desfacere si vanzare de produse accizabile supuse marcarii (tigari de productie/provenienta Ucraina si Republica Moldova) introduse ilicit in tara, cunoscand ca acestea provin din contrabanda, in vederea obtinerii ilicite de mari beneficii financiare.

Din datele existente la dosar se retine faptul ca liderii gruparii, achizitioneaza cantitati insemnate de tigarete provenite din fapte de contrabanda, de la diferiti cetateni romani si moldoveni, preponderent de pe raza judetelor Suceava si Botosani, pe care le colecteaza, transporta, depoziteaza si comercializeaza pe piata neagra, prin intermediari sau direct, in scopul obtinerii de beneficii financiare.

Din probatoriul administrat in cauza a rezultat ca membrii grupului infractional au actionat constant si ofensiv in sfera traficului ilicit cu tigari de contrabanda introduse ilicit in tara, de productie/provenienta Ucraina si Republica Moldova, cunoscand ca acestea provin din contrabanda, obtinand astfel, ilicit, mari beneficii financiare. S-a stabilit ca grupul infractional are o structura determinata, precum si ca membrii acestuia actioneaza intr-un mod constant si coordonat pentru realizarea obiectivelor urmarite.

In cauza , DIICOT – Serviciul Teritorial Iasi a inceput urmarirea penala pentru savarsirea infractiunilor de: initierea sau constituirea ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui grup, in vederea savarsirii de infractiuni, colectarea, detinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, fapta asimilata infractiunii de contrabanda, detinerea de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false peste limita a 10.000 tigarete si evaziune fiscala prin ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile.

Cercetarile continua pentru solutionarea justa si completa a cauzei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: