Să întâmpinăm Crăciunul

Sărbătorile religioase sunt un prilej de bucurie şi de impăcare sufletească în rândul românilor. Românii au fost din totdeauna păstrători de tradiţii şi obiceiuri strămoşeşti. Cea mai frumoasă şi mai iubită de cei mici şi mari, săraci sau bogaţi este sărbătoarea Crăciunului. Veche de peste doua milenii, răspândită pe tot globul, cea mai importantă sărbătoare a creştinilor este aşteptată cu emoţie şi bucurie fiind asociată cu feeria iernii, cu puritatea zăpezii.
Semnificaţia religioasă a Crăciunului este Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu trimis pe pământ să ajute oamenii să devină mai buni, mai credincioşi, mai îngăduitori. Această sărbătoare semnifică naşterea, creaţia şi veşnicia Universului.
În acest context, Şcoala de Arte şi Meserii nr. 41 din cadrul Penitenciarului Iaşi, în colaborare cu Liceul Teoretic ˝Alexandru Ioan Cuza˝ Iaşi, organizează în data de 17.12.2010, începând cu ora 12.00, un proiect intitulat « Să întâmpinăm Crăciunul », ocazie cu care elevii clasei a X-a din partea partenerilor vor prezenta elevilor deţinuţi un program artistic de colinde şi obiceiuri specifice sărbătorilor de iarnă.
Implicarea elevilor în derularea acestui proiect va conduce la conştientizarea faptului că sărbătorile şi tradiţiile trebuie păstrate şi transmise mai departe.
Organizarea acestor activităţi, precum şi cele care se vor desfăşura până la finele sărbătorilor de iarnă în cadrul penitenciarului au ca scop reducerea diferenţelor dintre viaţa de detenţie şi lumea exterioară, precum şi aducerea în rândul persoanelor private de libertate bucuria şi atmosfera caldă pe care le creează colindele şi toate tradiţiile de sărbători.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: