Peste 33.000 de forte de ordine vor asigura ordinea si linistea publica in perioada Sarbatorilor de Iarna

Pe durata Sărbătorilor de Iarnă, lucrătorii Ministerului Administraţiei şi Internelor – poliţişti, jandarmi, pompieri – sunt angrenaţi în misiuni specifice în scopul asigurării unui climat de linişte şi siguranţă publică.

Potrivit Planului de măsuri al Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică în perioada Sărbătorilor de Iarnă 2010-2011, peste 13.700 de poliţişti, 8.000 de jandarmi, 4.700 poliţişti de frontieră şi 8.000 de pompieri vor acţiona în misiuni ce vizează menţinerea şi asigurarea ordinii publice, fluidizarea traficului rutier şi prevenirea incendiilor.

La nivel naţional, în peste 260 de locaţii vor avea loc manifestări publice cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, majoritatea manifestărilor de amploare fiind organizate în municipiile reşedinţă de judeţ şi în capitală.

Astfel, măsurile specifice dispuse, potrivit competenţei fiecărei structuri componente, au ca scop asigurarea unui climat de siguranţă civică, atât pe raza localităţilor unde se vor desfăşura manifestări publice cu număr mare de participanţi (case de cultură, pieţe publice mari şi lăcaşe de cult), precum şi pe căile de comunicaţii, în special către zonele turistice consacrate (Valea Prahovei, Valea Oltului şi nordul Moldovei.

De asemenea, un obiectiv important constă în asigurarea respectării prevederilor legale privind folosirea materialelor pe bază de amestecuri pirotehnice, precum şi supravegherea locurilor în care se organizează focuri de artificii.

Măsuri suplimentare vor fi instituite pe căile de comunicaţie pe timpul realizării defluirii de la locurile de sărbătorire a Crăciunului şi, respectiv Anului Nou, către localităţile de domiciliu şi punctele de trecere a frontierei, având în vedere că se estimează un aflux important de mijloace auto, acordându-se o atenţie sporită prevenirii ambuteiajelor şi accidentelor rutiere.

Poliţiştii de frontieră sunt pregătiţi să asigure în punctele de trecere a frontierei şi în zona limitrofă a acestora fluenţa fluxului de persoane şi mijloacelor auto, iar lucrătorii din cadrul structurilor pentru situaţii urgenţă vor fi prezenţi cu precădere în zonele cu manifestări publice de amploare, iar în noaptea de Revelion, în locurile unde se vor organiza focuri de artificii.

Poliţia Română, prin Centrul Infotrafic şi structurile teritoriale de Poliţie Rutieră, va asigura permanent informarea cetăţenilor cu privire la situaţia traficului rutier, iar prin intermediul structurile de prevenire se vor dispune măsuri de informare, prevenire şi responsabilizare pentru a preveni producerea de fapte antisociale.

Jandarmeria Română va acţiona pentru prevenirea faptelor antisociale comise în locurile publice, prevenirea evenimentelor nedorite, descurajarea infractorilor şi soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite de la cetăţeni, echipajele de jandarmi patrulând atât pe timp de zi, cât şi pe timpul nopţii, în perioada Crăciunului şi a Anului Nou, în zonele şi pe arterele intens circulate din Capitală şi din marile oraşe, în zonele aglomerate (gări, autogări, discoteci, lăcaşuri de cult), precum şi în locurile de comercializare a produselor specifice sărbătorilor de iarnă ( târguri, oboare, pieţe, parcuri etc.).

Ca urmare a numărului mare de turişti prezenţi în staţiunile montane pe perioada Sărbătorilor de Iarnă, Jandarmeria Montană îşi va intensifica acţiunile în zona staţiunilor, pe traseele turistice şi în zonele unde este posibil să se producă evenimente, jandarmii fiind pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale.

Ministerul Administraţiei şi Internelor solicită cetăţenilor să apeleze 112 – Apelul Unic de Urgenţă – şi să se adreseze cu încredere celei mai apropiate unităţi componente a M.A.I. – Poliţie, Jandarmerie – ori de câte ori sesizează fapte ce pot aduce atingere siguranţei publice.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: