1.544 de furnizori de reţele sau servicii de comunicaţii electronice autorizaţi la ANCOM

La această dată, 1.544 de furnizori de reţele sau servicii de comunicaţii electronice sunt autorizaţi la ANCOM. Dintre aceştia, 1.436 sunt furnizori care au parcurs procesul de reautorizare în conformitate cu noul regim de autorizare stabilit de ANCOM în anul 2010.La intrarea în vigoare a noului regim de autorizare generală, peste 1.900 de furnizori autorizaţi aveau obligaţia de a se reautoriza la ANCOM până la data de 31 decembrie 2010 dacă doreau să-şi păstreze dreptul de a activa pe această piaţă. 82% dintre aceştia au răspuns demersului ANCOM, 1.436 de furnizori optând pentru păstrarea dreptului de a furniza reţele sau servicii de comunicaţii electronice în timp ce 193 au renunţat la calitatea de furnizor. În afara acestora, 285 de furnizori nu au transmis ANCOM notificarea şi astfel le-a încetat dreptul de a mai furniza reţele sau servicii de comunicaţii electronice, iar alţi 60 de furnizori nu pot activa încă pe piaţă întrucât notificările transmise de aceştia nu au îndeplinit cerinţele legale. Lista poate fi consultată aici.
“Furnizorii care nu s-au reautorizat la ANCOM până la finele anului trecut şi-au pierdut dreptul de a mai furniza reţelele sau serviciile de comunicaţii electronice pentru care erau autorizaţi şi implicit dreptul de a utiliza licenţele de spectru de uz public sau de numerotaţie deţinute. Furnizarea serviciilor de comunicaţii electronice fără deţinerea unei autorizaţii reprezintă contravenţie şi poate fi sancţionată cu amendă de la 5.000 lei la 100.000 lei pentru societăţile comerciale cu o cifră de afaceri mai mică de 5.000.000 lei, sau în cuantum de până la 2% din cifra de afaceri, iar în cazul unor încălcări repetate, în cuantum de până la 5% din cifra de afaceri, pentru societăţile comerciale cu o cifră de afaceri de peste 5.000.000 lei”, a declarat Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM.
Adoptarea Deciziei nr.338/2010, în baza căreia s-a efectuat reautorizarea furnizorilor de comunicaţii electronice, a avut ca scop, în principal, eficientizarea procedurii de autorizare, inclusiv prin clarificarea şi actualizarea unor aspecte precum: formularul-tip al notificării şi fişa de descriere a reţelelor şi serviciilor, procedura de suspendare a dreptului de a furniza toate sau anumite categorii de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice, respectiv de încetare a dreptului de a furniza reţele sau servicii de comunicaţii electronice.
De asemenea, actualul regim de autorizare generală a fost necesar pentru a reflecta atât modificările şi completările din ultimii ani ale cadrului de reglementare din domeniul comunicaţiilor cât şi evoluţiile tehnologice de pe piaţă.
Pentru a veni în spijinul furnizorilor, în anul 2010, ANCOM a transmis pe diverse canale, inclusiv electronic, mesaje de înştiinţare către furnizorii din piaţă, le-a creat facilitatea de a completa documentele necesare reautorizării prin intermediul formularelor electronice, precompletate cu anumite date deja existente în evidenţele ANCOM, a pus la dispoziţia furnizorilor numere de telefon pentru asistenţă tehnică şi a organizat o serie de întâlniri locale cu reprezentanţii industriei.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin promovarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiei. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitaţi http://www.ancom.org.ro.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: