15.760 de tigarete ascunse si nedeclarate i-au adus o lucrare penala insotitorului de vagon

Politistii de frontiera impreuna cu inspectorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iasi- feroviar au descoperit in peretii vagonului numarul 4 a trenului accelerat 401 care circula pe relatia Chisinau – Bucuresti ascunsa si nedeclarata cantitatea de 15.760 tigarete cu timbru de acciza Republica Moldova.

In ziua de 13 ianuarie a.c., ora 22.00, politistii de frontiera si inspectorii vamali de la Punctul de Trecere a Frontierei Iasi – feroviar, in cadrul unei actiuni specifice pe linia contrabandei cu tigari, au organizat un control amanuntit la vagoanele trenului accelerat 401 care circula pe relatia Chisinau – Bucuresti.

„In urma controlului efectuat a fost descoperita in peretii de sub geamurile a doua cusete a vagonului numarul 4, ascunsa si nedeclarata, cantitatea de 15.760 tigarete de diferite marci (8.000 marca “Winston” , 6.000 marca “Pall Mall” si 1.700 marca “Kiss”), de provenienta Republica Moldova.

In urma cercetarilor s-a stabilit ca tigarile apartin insotitorului de vagon, Nina F., cu cetatenie moldoveneasca, in varsta de 45 de ani. Femeia a declarat ca a achizitionat tigarile in vederea comercializarii pe teritoriul Romaniei”, a declarat inspector de politie Denis Mihaela Lazar, purtator de cuvant al IJPF Iasi.

Politistii de frontiera au intocmit persoanei in cauza lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de „detinere in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator peste limita a 10.000 de tigarete” urmand a fi prezentata Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi, in vederea luarii masurilor legale.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: