IBM depaseste recordul de brevete in Statele Unite ale Americii;

IBM (NYSE: IBM) a anuntat ca inventatorii sai au primit un numar record de 5.896 de brevete in 2010, marcand al 18-lea an consecutiv in care a ocupat primul loc in topul celor mai inventive companii. IBM a devenit prima companie care a primit peste 5.000 de brevete in Statele Unite intr-un singur an. Inventatorii IBM au avut nevoie de peste 50 de ani pentru a primi primele 5.000 de brevete de la infiintarea companiei in 1911.

IBM a primit brevete pentru o serie de inventii in 2010, cum ar fi metode de culegere, analiza si procesare a informatiilor despre pacienti de la surse multiple pentru a oferi diagnoze mai eficiente asupra conditiilor pacientilor; un sistem de prezicere a conditiilor de trafic bazat pe informatii primite de la dispozitive de comunicatie wireless; o tehnologie ce analizeaza datele primite de senzorii din hard-disk-urile calculatoarelor pentru a permite echipelor de interventie sa raspunda mai rapid in cazul unor cutremure sau alte dezastre; si o tehnologie avansata ce permite chip-urilor calculatoarelor sa comunice prin intermediul unor pulsuri de lumina in dauna semnalelor electrice, ce poate duce la cresterea performantelor sistemelor de calcul.

Peste 7.000 de inventatori IBM din 46 de state din Statele Unite si 29 de tari din afara Statelor Unite au generat numarul record de brevete primite de companie in 2010. Inventatorii din afara Statelor Unite au primit peste 22% din brevetele companiei in 2010, reprezentand o crestere cu 27% a contributiei inventatorilor straini in ultimii trei ani.

Numarul de brevete primite de IBM in 2010 este de aproape patru ori mai mare decat brevetele primite de Hewlett-Packard si depaseste totalul brevetelor primite de Microsoft, Hewlett-Packard, Oracle, EMC si Google.

Topul Brevetelor din 2010 in Statele Unite

1. IBM 5.896
2. Samsung 4.551
3. Microsoft 3.094
4. Canon 2.552
5. Panasonic 2.482
6. Toshiba 2.246
7. Sony 2.150
8. Intel 1.653
9. LG Electronics 1.490
10. HP 1.480

Date furnizate de IFI CLAIMS Patent Services.

“Brevetele, si inventiile pe care le reprezinta, reflecta angajamentul pentru inovatie ce a diferentiat IBM si inginerii IBM de competitori in ultimul secol”, a precizat Kevin Reardon, General Manager of Intellectual Property si vicepresedinte Research Business Development, IBM. “Pozitia de lider in topul brevetelor este un element important pentru strategia noastra de business, ce se concentreaza asupra infrastructurilor instrumentate, interconectate si inteligente ce pot schimba modalitatea in care functioneaza sistemele pentru a sprijini o planeta mai inteligenta.”

Inventivitatea IBM provine din angajamentul pe termen lung al companiei pentru cercetari inovative. IBM investeste anual aproximativ 6 miliarde de dolari in Cercetare si Dezvoltare.

Anul acesta marcheaza Centenarul IBM, iar de la primul brevet primit de IBM in 1911 pentru o inventie legata de tabelarea cardurilor de acces – si pana la brevetele primite de inventatorii sai in 2010 pentru sisteme de analytics, core computing si tehnologii software, utilitati inteligente, sisteme de trafic si sisteme de sanatate – compania a urmarit o strategie echilibrata de proprietate intelectuala care sa poata fi pusa in practica prin solutii reale, si sa poata construi sisteme, procese si infrastructuri mai eficiente, mai productive si mai rapide.

Printre cele mai interesante si importante inventii din totalul de brevete primite de IBM in 2010 se numara:

• Brevetul numarul 7.761.440: Metode, sisteme si programe destinate pentru a sintetiza diagnosticele din baze de date – Aceasta inventie brevetata permite analiza imbunatatita a datelor din sistemele de sanatate, pentru a crea un sistem sanitar mai inteligent. Brevetul cu numarul 7.761.440 a fost obtinut de inventatorii IBM Tony Chow, Robert Friedlander, Richard Hennessy si Anwer Kahn.
• Brevetul numarul 7.760.112: Sisteme si metode bazate pe comunicatii wireless de raza scurta pentru a atentiona soferii cu privire la conditiile de trafic – Aceasta inventie prezice conditiile de trafic bazandu-se pe informatiile schimbate de vehicule – prin intermediul dispozitivelor de comunicatie wireless cu raza scurta. Brevetul numarul 7.760.112 a fost obtinut de inventatorii IBM Frederic Bauchot si Gerard Marmigere.
• Brevetul numarul 7.693.663: Sisteme si metode pentru detectia cutremurelor si tsunami-urilor, si interfata pentru sisteme de avertizare – Brevetul descrie o tehnologie ce culege si analizeaza datele de la senzorii din hard-disk-urile calculatoarelor pentru a efectua analize precise asupra evenimentelor ce apar dupa activitati seismice, cum ar fi cutremurele, ce poate duce la o imbunatatire a timpului de raspuns a echipelor de interventie. Brevetul numarul 7.693.663 a fost obtinut de inventatorii IBM Robert Friedlander si James Kraemer.
• Brevetul numarul 7.790.495: Dispozitiv optoelectronic cu celule foto electrice din germaniu – Aceasta inventie sprijina tehnologia chipurilor CMOS Integrated Silicon Nanophotonics, introdusa de IBM in noiembrie 2010. Tehnologia, ce integreaza dispozitive electrice si optice pe aceeasi placuta de siliciu, permite chip-urilor calculatoarelor sa comunice prin intermediul pulsurilor luminoase (in dauna semnalelor electrice), si reprezinta incununarea a 10 ani de cercetare in cadrul laboratoarelor de cercetare IBM. Brevetul numarul 7.790.495 a fost obtinut de inventatorii IBM Solomon Assefa, Walter Bedell, Yurii Vlasov si Fengnian Xia.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa accesati: http://www.ibm.com/research.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: