Actiuni M.A.I în vederea combaterii contrabandei cu tigarete

În perioada 10 – 16 ianuarie a.c., în cadrul acţiunilor comune desfăşurate în sistem integrat de Inspectoratul General al Poliţiei, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul General al Jandarmeriei, cu sprijinul informativ-operativ al D.G.I.P.I., au fost confiscate 3.728.500 de ţigarete, respectiv 186.425 pachete.


Cea mai mare parte a ţigaretelor confiscate – 1.791.240 au fost descoperite în mijloacele de transport, restul fiind indisponibilizate în urma acţiunilor desfăşurate în pieţe/târguri, a percheziţiilor domiciliare şi a controalelor în magazinele duty-free.

În acest interval, au fost aplicate 746 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.118.230 lei şi au fost înregistrate 64 de lucrări penale, în care sunt cercetate 79 de persoane. Împotriva a 37 dintre acestea a fost începută urmărirea penală, 10 sunt cercetate în stare de reţinere, iar 5 sunt arestate. De asemenea, au fost indisponibilizate 45 de mijloace de transport implicate în activităţi ilegale.

În perioada de referinţă, au fost verificate 1.085 societăţi comerciale, au fost realizate 548 filtre rutiere şi 34 percheziţii. La nivel naţional, s-au desfăşurat 150 de acţiuni în zonele de frontieră, 564 în pieţe şi târguri, 510 pe rutele de transport şi 218 în alte zone.

Zilnic, în aceste activităţi, au fost angrenaţi în medie 2.023 poliţişti, 150 jandarmi, 172 poliţişti de frontieră şi 81 lucrători din alte structuri.

Efectivele M.A.I. au acţionat în colaborare cu reprezentanţii administraţiei fiscale, pentru descoperirea şi documentarea activităţilor ilicite privind producerea, contrafacerea, contrabanda, traficul şi comercializarea ţigaretelor, realizându-se, astfel, o coordonare unitară, scopul fiind eliminarea paralelismelor şi concentrarea resurselor în vederea combaterii eficiente a contrabandei, contrafacerii şi comerţului ilegal cu produse de tutun.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: