40% dintre romanii intre 45 si 65 de ani nu lucreaza

In Romania, 40% dintre persoanele cu varsta cuprinsa intre 45 si 65 de ani nu lucreaza, scrie acasa.ro.Dintre cei 5,2 milioane de romani care au acum intre 45 si 65 de ani, 2 milioane sunt inactivi. In 2010, Romania avea 5,5 milioane de pensionari si 4,3 milioane de angajati.

„Din ’90 pana acum, am pierdut patru milioane de locuri de munca. O parte din fostii salariati au plecat in afara, o parte au intrat in somaj, o parte pur si simplu nu lucreaza, iar altii lucreaza la negru.

O solutie ar fi sa se construiasca din nou fabrici, pentru ca nu toata lumea poate lucra ca vanzator in hipermarket”, a explicat pentru ZF.ro Vladimir Pasti, sociolog si politolog specializat in studierea evolutiilor politice si sociale ale tranzitiei romanesti.

In Romania, totalul persoanelor ocupate este de 9,3 milioane. Dintre romanii cu varsta cuprinsa intre 55 si 64 de ani, doar 1,02 milioane sunt ocupate, din numarul total de 2,4 milioane.

Datele Casei Nationale de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale arata ca, din totalul pensionarilor romani, doar 3,8 milioane atinsesera in 2010 limita de varsta completa pentru a iesi la pensie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: