CONSOLIDAREA RELAŢIEI ALUMNI – MEDIUL UNIVERSITAR

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) împreună cu partenerii regionali: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca, Novensys Corporation, Gold Agama Consulting, Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) lansează astăzi proiectul „Managementul comunicării cu alumni pentru instituţiile de învăţământ superior din România”, proiect cofinanţat prin intermediul Programului Operaţional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane (POSDRU), 2007-2013.
“Managementul comunicării cu alumni pentru instituţiile de învăţământ superior din România” îşi propune să creeze o legătură între output-urile din învăţământul superior şi input-urile de pe piaţa muncii, folosindu-se de alumnii universităţilor ca una dintre cele mai importante resurse şi, totodată, legături cu piaţa muncii. Concret, proiectul îşi propune să creeze o modalitate eficientă de comunicare între universităţi – studenţi – alumni – angajatori care să-i ajute pe viitorii absolvenţi să înţeleagă şi să răspundă nevoilor pieţei muncii.
În prezent, în România, există foarte puţine centre destinate comunicării cu alumni, însă nu există o strategie coerentă şi bine pusă la punct de urmărire a absolvenţilor pe termen lung. Pentru ca aceste centre să fie cu adevărat relevante şi utile pentru universităţi, vor avea la bază un sistem informatic complex de stocare, prelucrare şi interpretare a datelor şi a unei strategii de comunicare cu alumni care să dezvolte instrumente adecvate de culegere a datelor.
„Proiectul se adresează deopotrivă: studenţilor, cadrelor didactice din managementul universităţilor, cadrelor didactice implicate în comisiile de asigurare a calităţii în învăţământul superior şi în dezvoltarea programelor de studii şi persoanelor din mediul de afaceri, din domenii de activitate conexe domeniilor pentru care sunt pregătiţi studenţii universităţilor partenere”, declară domnul Codrin Lungu, manager de proiect MECTS.
“Managementul comunicării cu alumni pentru instituţiile de învăţământ superior din România” se înscrie pe axa prioritară 1 – “Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi societăţii bazate pe cunoaştere”, în Domeniul major de intervenţie 1.2 – „Calitate în învăţământul superior” şi are o durată de derulare de 30 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 20860047.58 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 15738001.18 lei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: