22.820 tigarete descoperite si amenzi aplicate in valoare de 16.000 lei

In urma activitatilor specifice desfasurate, la sfarsitul saptamanii, pe linia prevenirii si combaterii traficului ilicit cu tigari, politistii de frontiera ieseni au descoperit 22.820 tigarete cu timbru de acciza Republica Moldova.

La sfarsitul saptamanii, politistii de frontiera din cadrul Sectorul Politiei de Frontiera Raducaneni, in cadrul actiunilor specifice desfasurate pe linia prevenirii si combaterii trafcului ilicit cu tigari, au oprit in trafic pentru control pe DN 28, comunicatia Iasi- Albita, mai multe autovehicule in care au descoperit cantitatea de 9.660 tigarete diferite marci cu timbru de acciza Republica Moldova.

Politistii de frontiera au luat masura retinerii intregii cantitati de tigarete in vederea confiscarii si i-au sanctionat contraventional pe cei in cauza cu amenzi in valoare totala de 4.000 lei.

In data de 28 ianuarie 2011, in jurul orelor ora 00.41, in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni , s-a prezentat pentru efectuarea controlului de frontiera pe sensul de intrare in tara, cetateanul roman M. Sergiu, conducand microbuzul marca Mercedes, ce transporta colete cu alimente din Republica Moldova cu destinatia Italia.

La controlul de frontiera efectuat a fost gasita, ascunsa si nedeclarata, in diverse colete cu alimente, cantitatea de 4.780 tigarete diferite marci cu timbru de acciza Republica Moldova.

Inspectorii vamali au dispus ridicarea bunurilor in vederea confiscarii si sanctionarea persoanei cu amenda contraventionala in valoare de 3.000 lei.

In aceeasi zi intre orele 18.00-18.40, politistii de frontiera si inspectorii vamali de la Punctul de Trecere a Frontierei Iasi – feroviar, in cadrul unei actiuni specifice pe linia prevenirii si combaterii trafcului ilicit cu tigari, au organizat un control amanuntit la locomotiva trenului accelerat 1063 care circula pe relatia Ungheni – Iasi.

In urma controlului efectuat a fost descoperita deasupra rezervorului de motorina din sala motoarelor si in panoul electric al locomotivei ascunsa si nedeclarata, cantitatea de 2.000 tigarete de provenienta Republica Moldova.

In urma cercetarilor s-a stabilit ca tigarile apartin mecanicanicului de locomotiva cetateanul roman P. Constantin , in varsta de 45 de ani.

Cel in cauza a fost sanctionat cu amenda contraventionala in valoare de 5.000 lei.

In ziua de 29 ianuarie 2011, intre orele 08.15- 08.35, politistii de frontiera si inspectorii vamali de la Punctul de Trecere a Frontierei Iasi – feroviar, in cadrul unei actiuni specifice pe linia contrabandei cu tigari, au organizat un control amanuntit la calatorii trenului accelerat 1061 care circula pe relatia Ungheni – Iasi.

In urma controlului efectuat a fost descoperita nedeclarata si disimulata pe corpul a doi calatori 780 tigarete de provenienta Republica Moldova.

Politistii de frontiera au luat masura anularii permiselor de mic trafic apartinand celor in cauza, iar inspectorii vamali i-au sanctionat cu amenda contraventionala in valoare de 1.500 lei fiecare.

In data de 29 ianuarie 2011, ora 08.00, o patrula de politisti de frontiera din cadrul Sectorul Politiei de Frontiera Bivolari, in cadrul actiunilor specifice desfasurate pe linia prevenirii si combaterii trafcului ilicit cu tigari, a oprit in trafic pentru control pe raza localitatii de frontiera Badarai, un autovehicul Mercedes Benz, cursa regulata care circula pe relatia Botosani-Iasi, ocazie cu care a descoperit in bagajele personale ale Elenei C., cantitatea de 5.600 tigarete, marca Plugarul, cu timbru Republica Moldova, fara documente justificative.

Politistii de frontiera au sanctinat persoana in cauza cu amenda contraventionala in valoare de 1.000 lei, iar bunurile au fost ridicate in vederea confiscarii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: