13.040 tigarete ascunse si nedeclarateau fost descoperite de politistii de frontiera ieseni

In urma activitatilor specifice desfasurate pe linia prevenirii si combaterii traficului ilicit cu tigari, politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit, ascunse si nedeclarate, 13.040 tigarete cu timbru de acciza Republica Moldova.

In data de 02 februarie 2011, in jurul orelor 02.30, in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni , s-a prezentat pentru efectuarea controlului de frontiera pe sensul de intrare in tara, cetateanul moldovean Vladimir B., in varsta de 29 ani, conducand autovehicului marca Mercedes Vito.
La controlul de frontiera efectuat a fost gasita, ascunsa si nedeclarata, in locasuri special amenajate, in aripile si lonjeroanele din spate ale autovehicului, cantitatea de 13.040 tigarete diferite marci cu timbru de acciza Republica Moldova.
Inspectorii vamali au dispus ridicarea bunurilor in vederea confiscarii si sanctionarea persoanei cu amenda contraventionala in valoare de 5.000 lei.
„Politistii de frontiera au intocmit persoanei in cauza lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de “detinerea de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false peste limita a 10.000 tigarete” si au luat masurile legale pentru anularea permisului de mic trafic de frontiera”, a declarat inspector principal de politie Denis Mihaela Lazar, purtator d cuvant al IJPF Iasi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: