Captura record 182.800 tigarete de contrabanda descoperite in trenul Chisinau – Bucuresti

Politistii de frontiera impreuna cu inspectorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iasi- feroviar au depistat in trenul accelerat 401 care circula pe Chisinau-Bucuresti, ascunse in locasuri special amenajate 182.800 tigarete, diferite marci, cu timbru de acciza Republica Moldova.
Ieri, politistii de frontiera ieseni impreuna cu inspectorii vamali, din cadrul Punctului de Trecere a Fronterei Iasi – feroviar pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari, au organizat un control amanuntit la vagoanele trenului accelerat care circula pe relatia Chisinau-Bucuresti.

In urma controlului efectuat asupra vagoanelor numarul 1 si 2, a fost descoperita in podul toaletelor, in recipientul special destinat inmagazinarii freonului necesar aerului conditionat, recipient care avea doua portite confectionate artizanal in vederea ascunderii de bunuri, ascunsa si nedeclarata, cantitatea de 133.400 de tigarete diferite marci, cu timbru de acciza apartinand R.Moldova.

In urma cercetarilor s-a stabilit ca tigarile apartin insotitorului de vagon,Vitalie M., cu cetatenie moldoveneasca, in varsta de 42 de ani.

In urma controlului efectuat asupra vagonului numarul 3 a fost descoperita in podul toaletelor, in recipientul special destinat inmagazinarii freonului necesar aerului conditionat, recipient care avea doua portite confectionate artizanal in vederea ascunderii de bunuri, ascunsa si nedeclarata, cantitatea de 49.400 de tigarete diferite marci, cu timbru de acciza apartinand R.Moldova.

In urma cercetarilor s-a stabilit ca tigarile apartin insotitorului de vagon, Corneliu F., cu cetatenie moldoveneasca, in varsta de 25 de ani.

Barbatii au declarat ca au achizitionat tigarile in vederea comercializarii pe teritoriul Romaniei.

Autoritatea vamala a dispus ridicarea tigarilor si au sanctionat contraventional pe cei in cauza cu amenda in valoare de 10.000 lei, fiecare.

„Politistii de frontiera au intocmit celor in cauza lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de „detinere in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator peste limita a 10.000 de tigarete” urmand a fi prezentata Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi, in vederea luarii masurilor legale si au luat masurile legale pentru anularea vizelor de intrare”, a declarat inspector principal de politie Denis Mihaela Lazar, purtator de cuvant al IJPF Iasi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: