Autoturisme blindate cu ţigări descoperite în P.T.F. Stânca

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit în acest week-end, ascunse în maşini, 17.680 ţigarete, care urmau a fi introduse în ţară prin sustragerea de la controlul vamal. Inspectorii vamali au luat măsura ridicării în vederea confiscării a întregii cantităţi de ţigări precum şi sancţionarea contravenţională a persoanelor cu amendă în valoare totală de 15.000 lei.

În data de 12.02.2011, ora 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, s-a prezentat pentru a intra în ţară Maria T., cetăţean moldovean, în vârstă de 61 ani, pasageră în autocarul cursă regulată Bălţi-Suceava.
La controlul de frontieră, în baza analizei de risc, echipa comună de control formată din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră a descoperit ascunsă în aerisirile laterale ale sistemului de ventilaţie a autocarului precum şi în bagajele personale cantitatea de 5.100 ţigarete de diferite mărci, care aveau timbru de Republica Moldova.
Inspectorii vamali au luat măsura ridicării, în vederea confiscării a ţigărilor, în valoare de aproximativ 1100 lei, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 5.000 lei.
Ieri, tot la PTF Stânca s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul moldovean Viorel P., de 46 de ani, la volanul unui autoturism marca Renault, înmatriculat în România.
La controlul de frontieră, echipa comună de control formată din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră a descoperit ascunsă în locaşuri special amenajate în bordul autoturismului, prin modificarea instalaţiilor de încălzire şi ventilaţie, cantitatea de 12580 ţigarete, cu timbru R.Moldova, de diferite mărci. Inspectorii vamali au luat măsura ridicării, în vederea confiscării a ţigărilor, în valoare de aproximativ 2705 lei, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 10.000 lei. De asemenea, autoturismul în valoare de 8600 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării. Ca urmare a celor constatate, cetăţeanului moldovean i-a fost anulat şi permisul de mic trafic.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: