Documente falsificate pentru o călătorie în Moldova

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au întocmit ieri, pe numele unui cetăţean român, dosar penal pentru fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Pentru a putea ieşi din ţară cu autoturismul, bărbatul a prezentat poliţiştilor de frontieră o procură notarială, care nu prezenta elementele de formă şi fond ale unui document autentic. În data de 13.02.2011, la Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut s-a prezentat pentru a ieşi din România cetăţeanul român Gheorghiţă D., de 22 de ani, la volanul unui autoturism marca Mazda înmatriculat în România. Bărbatul a prezentat poliţiştilor documentele proprii şi documentele autoturismului, precum şi o procură notarială prin care bărbatul era împuternicit să scoată autoturismul din România. Deoarece asupra procurii existau suspiciuni de fals, poliţiştii de frontieră au procedat la un control în linia a II a, constatând că procura specială nu prezintă elementele de formă şi fond ale unei procuri autentice eliberată de autorităţile notariale.
‚Cetăţeanul român a declarat că şi-a confecţionat documentul în cauză prin scanarea unui alt document autentic şi aplicarea unui timbru sec fals, cu scopul de a circula cu autoturismul în R. Moldova.
Pe numele său poliţiştii de frontieră botoşăneni au întocmit dosar penal pentru fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani pentru soluţionare’, a precizat inspector de politie Minodora Racnea, purtator de cuvant al IJPF Botosani.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: